Με τους υπαλλήλους του Δήμου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου

18:38 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο για να μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες των δημοτών, έστειλε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης στο πλαίσιο της συνάντησης του με τους 65 υπαλλήλους της τοπικής αρχής που είχε στις 2 το μεσημέρι.

«Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση για αυτό και οι εργατοϋπάλληλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτή την κατάσταση που υπάρχει σήμερα και να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο», είπε ο κ. Παυλίδης.

Ανέφερε πως ο Δήμος Γεροσκήπου αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά

προβλήματα συνέπεια των οποίων ήταν όπως το νέο δημοτικό συμβούλιο λάβει αρκετά μέτρα, ανάμεσα σ’ αυτά και τις περικοπές που ανήλθαν πέραν του ενός εκατομμυρίου. Αποτέλεσμα αυτού, συνέχισε, ήταν όπως τα έσοδα στο Δήμο ανέλθουν στο μισό εκατομμύριο.

Πρόσθεσε ωστόσο πως το πρόβλημα που παρατηρείται είναι το θέμα των τραπεζών που έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες και το ξεκαθάρισμα των επιταγών. Ο κ Παυλίδης εκτίμησε πως το χειρότερο που μπορεί να επικρατήσει αυτές τις ώρες είναι ο πανικός, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο Δήμος Γεροσκήπου «κρατά γερά».

Ήδη, συνέχισε, «προχωρούμε στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού για το έτος 2013 για να μπορέσουμε ξανά να στηρίξουμε το Δήμο για να σταθεί στα πόδια του».

Ο κ. Παυλίδης πρόσθεσε πως το μισθολόγιο του Δήμου ανά έτος ανέρχεται γύρω στα 2. 400.000 ευρώ, αρκετά υψηλό για τα δεδομένα του Δήμου και υπερβαίνει το 60% των εσόδων της τοπικής αρχής.

Για αυτό, είπε, «προχωρήσαμε στη λήψη κάποιων μέτρων, αποζημιώνοντας κάποιους υπαλλήλους για να μπορέσουμε να μειώσουμε το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό μας».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου είπε πως η πληρωμή των υπαλλήλων του Δήμου εξαιτίας του κλεισίματος τραπεζών αναμένεται να καθυστερήσει κάποιες ημέρες.

Στο μεταξύ, αγωνία επικρατεί στο Δήμο Γεροσκήπου για το μέλλον του ταμείου προνοίας των εργαζομένων. Μισό από το ένα εκατομμύριο του ταμείου των εργαζομένων του Δήμου Γεροσκήπου είναι κατατεθειμένο στη Λαϊκή τράπεζα.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα