4 παθήσεις που μας… κλείνουν το μάτι

17:37 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μήπως νυστάζετε συχνά μέσα στην ημέρα παρόλο που έχετε κοιμηθεί καλά; Διαβάστε πότε η υπνηλία μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας πάθησης.

Σύνδρομο υπνικής άπνοιας

Αν κοιμάστε αρκετά, αλλά ξυπνάτε κουρασμένοι τότε είναι πολύ πιθανό να υποφέρετε από το σύνδρομο υπνικής άπνοιας που εκδηλώνεται σε έναν στους 10 άνδρες μέσης ηλικίας. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι το ροχαλητό και η διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι ακόμη πιθανό να έχετε ανήσυχο ύπνο και πρωινό πονοκέφαλο. Το σύνδρομο αυτό αφορά κυρίως τους άνδρες και ιδιαίτερα τους παχύσαρκους. Στην περίπτωση που

έχετε το σύνδρομο ή υποψιάζεστε κάτι τέτοιο, Θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα Εργαστήριο Μελέτης ΄Υπνου. Εργαστήρια Μελέτης Ύπνου υπάρχουν τόσο στα ιδιωτικά όσο και σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας.

Δείτε ακόμη:

Κοιμηθείτε καλά, ξυπνήστε καλύτερα

Αναιμία: Ίσως φταίει ο αιματοκρίτης σας

Ξυπνήσατε το πρωί και νιώθετε ότι δεν κοιμηθήκατε καλά; Αισθάνεστε κουρασμένοι και έχετε διαρκώς υπνηλία; Μπορεί να σας λείπει σίδηρος. Για να το διαπιστώσετε καλό είναι να κάνετε σε συνεννόηση με το γιατρό μία γενική εξέταση αίματος. Στην περίπτωση που σας λείπει σίδηρος λόγω της διατροφής σας, θα πρέπει να ενισχύσετε το διαιτολόγιο σας με τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως οι φακές.

Διαταραχές του θυρεοειδούς

Νιώθετε υπνηλία ενώ τα αντανακλαστικά σας είναι μειωμένα; Νιώθετε ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε; Είναι πολύ πιθανό τα συμπτώματα αυτά να οφείλονται σε υποθυρεοειδισμό. Στην περίπτωση που έχετε υποθυρεοειδισμό είναι πιθανό να έχετε ακόμη συμπτώματα όπως βραδυκαρδία, ατονία, αυξημένη ευαισθησία στο κρύο ή μούδιασμα στα χέρια. Συνήθως η υπνηλία παρουσιάζεται σε προχωρημένο στάδιο και αν το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Επισκεφτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας εξετάσει ώστε να ανακαλύψει την αιτία των συμπτωμάτων. Αν έχετε υποθυρεοειδισμό, θα ακολουθήσετε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Κατάθλιψη

Αν θέλετε συνέχεια να κοιμάστε μπορεί να μην φταίει το ότι σας λείπει ύπνος. Μερικές φορές η υπνηλία μέσα στην ημέρα μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κατάθλιψης. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να αντιμετωπίζετε ακόμη και άλλα συμπτώματα όπως δυσκολία στη συγκέντρωση, κόπωση, επίμονη θλίψη και απαισιοδοξία, άγχος, ανησυχία και διαταραχές στο βάρος σας. Αν έχετε κατάθλιψη ο γιατρός θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα και ψυχοθεραπεία. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε έγκαιρα τα συμπτώματα και να επισκεφτείτε ειδικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα