Συνομιλίες το καλοκαίρι, εκτιμά ο Έρογλου

18:00 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ευχήθηκε όπως η ε/κ πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, εξέλθει σύντομα της οικονομικής κρίσης και να μπορέσει να καταλήξει και σε συμφωνία για το Κυπριακό με την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών, την οποία τοποθετεί το καλοκαίρι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού, με τη μη επίλυσή του και πάλι να δημιουργεί προβλήματα στην ε/κ πλευρά.

Σε

ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας του ψευδοκράτους, ο Ντερβίς Έρογλου αναφέρεται ότι σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Ειδήσεων «Associate Press» είπε ότι η μη επίλυση του Κυπριακού επηρέασε την ε/κ πλευρά και ευχήθηκε όπως αντιληφθεί την αναγκαιότητα μιας λύσης και επιδείξει βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Είπε ακόμη, ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία «στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο ‘λαών’, η οποία καθορίστηκε από τα δύο συνιστώντα κρατίδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα