Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου οι Ευρωπαίοι διαμορφώνουν το μέλλον της ΕΕ

16:23 21/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου κάθε Ευρωπαίος πολίτης έχει την ευκαιρία να διατυπώσει τη γνώμη του για τις υφιστάμενες πολιτικές της ΕΕ μέσω μιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης που ξεκίνησε στις 9 Μαϊου, 2012, Ημέρα της Ευρώπης.

Μόνο ένα ποσοστό 0,8% των Ευρωπαίων πολιτών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μέχρι στιγμής προέρχονται από την Κύπρο.

Η διαβούλευση της Επιτροπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://ec.europa.eu/your-rights-your-future, φέρει τον τίτλο «Πολίτες της ΕΕ: Τα δικαιώματά σας, το μέλλον σας» και περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, όταν ασκούν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της ΕΕ ή όταν θέλουν να επικαλεστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί στην νομοθεσία της ΕΕ.

Η Επιτροπή θέλει να πληροφορηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη, όταν μετακομίζουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, όταν ψηφίζουν ή θέτουν υποψηφιότητα σε εκλογές ή όταν πραγματοποιούν αγορές ηλεκτρονικά.

Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν θα ενσωματωθούν άμεσα στο θεματολόγιο πολιτικής της Επιτροπής για τα επόμενα χρόνια και θα αποτελέσουν τη βάση για την Εκθεση για την ιθαγένεια της ΕΕ του 2013, η οποία θα υποβληθεί στις 9 Μαΐου 2013, δηλαδή κατά την Ημέρα της Ευρώπης του επόμενου έτους.

Μέσα σε τρεις μόλις μήνες από την έναρξη της διαβούλευσης, στις 9 Μαΐου, πάνω από 5000 άτομα συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση και απάντησαν στο ερωτηματολόγιο. Συμμετείχαν πολίτες από όλα τα κράτη μέλη (11,3 % από τη Γαλλία, 10,5 % από την Ιταλία, 9 % από την Ισπανία, 8,9 % από τη Γερμανία, 6,1% από τη Βρετανία, 1,9% από την Ελλάδα και μόνον 0,8% από την Κύπρο. Τελευταία είναι η Σλοβακία με 0,5%.

Το σύντομο ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί εύκολα ηλεκτρονικά και απαιτεί μόνον δέκα λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα