Μεγάλο λάθος ο ειδικός έλεγχος της Κύπρου για το βρώμικο χρήμα δηλώνουν οι Οικολόγοι

16:57 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δια της Εκπροσώπου Τύπου του Ελένης Χρυσοστόμου χαρακτήρισε εντελώς λανθασμένη την απόφαση του Eurogroup για ειδικό έλεγχο προς διερεύνηση των καταγγελιών για δήθεν ξέπλυμα χρήματος.
Η κ. Χρυσοστόμου παρατήρησε ότι το πρόβλημα των φορολογικών παραδείσων και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν αφορά μόνο την Κύπρο, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να δεχόμαστε την θυματοποίηση και στοχοποίηση της Κύπρου,

αφού οι θεσμικοί έλεγχοι έχουν γίνει».

Αναφέροντας πως η Κύπρος δεν πρέπει να δεχθεί την διεξαγωγή οποιουδήποτε ειδικού ελέγχου, ιδιαίτερα από ένα ιδιωτικό οργανισμό, πρόσθεσε ότι η αποδοχή τέτοιου ειδικού ελέγχου έχει μοναδικό στόχο την περαιτέρω καθυστέρηση στην έγκριση της δανειακής σύμβασης, είπε πως είναι φανερό ότι πέραν των ευθυνών της Κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας, υπάρχουν πολιτικοί στην Ευρώπη που θέλουν την καθυστέρηση της λήψης απόφασης για την Κύπρο, αφού συνδέεται με τις Γερμανικές εκλογές.

Πρόσθεσε πως «μεγάλη ευθύνη φέρουν και όσοι εδώ στην Κύπρο προσκαλούσαν τους Ευρωπαίους να διεξάγουν ‘οποιοδήποτε’ έλεγχο, αναφέροντας πως αυτή η ανοικτή πρόσκληση έφερε τον έλεγχο από ιδιωτικό φορέα με όλες τις επικίνδυνες προεκτάσεις αυτής της απόφασης.

Καταλήγοντας η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι μετά από αυτήν την επικίνδυνη και αρνητική εξέλιξη και έχοντας υπόψη το προηγούμενο της Pimco, επιβάλλεται να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στη διαμόρφωση των όρων εντολής του ιδιωτικού φορέα με έλεγχο των κατηγοριών ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και προπαντός χρειάζεται διαβούλευση και διαφάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα