Μεγάλο συλλαλητήριο στις 30/1 στα κατεχόμενα – Στόχος η παραίτηση της ‘κυβέρνησης’

10:16 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

”Μεγάλη εκδήλωση” έχουν ονομάσει το συλλαλητήριο τις 30 Ιανουαρίου που διοργανώνουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση του σχετικού ”νομοσχεδίου” από την ψευδοκυβέρνηση η συνδικαλιστική πλατφόρμα και τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας, Δημοκρατικό κόμμα, Ενωμένη Κύπρος και Νέα Κύπρος.

Στόχος

των διαδηλωτών, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, είναι να εξαναγκάσουν την ψευδοκυβέρνηση σε παραίτηση και μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τους.

Σε κοινή ανακοίνωση οι οργανώσεις και τα κόμματα που διοργανώνουν την εκδήλωση στις 30 Ιανουαρίου κατηγορούν την ”κυβέρνηση” του κόμματος Εθνικής Ενότητας ότι η κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική πολιτική που εφαρμόζει είναι πολιτική εξόντωσης των Τ/κ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των ”εταιρειών” ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών είναι οι τελευταίοι κρίκοι στις λεηλασίες και τις πολιτικές ”πεσκέσι” της ψευδοκυβέρνησης και οι οργανωτές δηλώνουν ότι έλαβαν απόφαση να πουν ”στοπ” σε αυτές τις ενέργειες που έχουν φέρει τους Τ/κ σε σημείο εξολόθρευσης.

Ο ”πρόεδρος” της ”συντεχνίας” El-Sen, Τουλάι Καλιοντζού απέρριψε τα περί σαμποτάζ στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος που άφησε η ψευδοκυβέρνηση να διαρρεύσει, λέγοντας ότι δεν βρήκαν καμιά ένδειξη για κάτι τέτοιο. Οι εργαζόμενοι, είπε, χρησιμοποίησαν απλά το δικαίωμα στην απεργία για να πάρουν ως απάντηση την απαγόρευση της ψευδοκυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε αντιδημοκρατική.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο αρχηγός του ΡΤΚ Οζκάν Γιοργαντζίογλου δήλωσε ότι το ΚΕΕ δεν δικαιούται πλέον να διοικεί την ”χώρα”, επειδή οι αποφάσεις του απορρίπτονται από τον ”λαό” και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του. Το κόμμα του, είπε, είναι έτοιμο για ”πρόωρες εκλογές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα