Σε απεργιακό κλοιό στα κατεχόμενα

09:31 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Σε απεργιακό κλοιό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται στα κατεχόμενα καθώς οι συντεχνίες στην KIB – TEK, την ”τ/κ εταιρεία ηλεκτρισμού” και στην ”τ/κ εταιρεία τηλεπικοινωνιών” συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Μετά την απόφαση του ”υπουργικού συμβουλίου” να απαγορεύσει την απεργία διαρκείας της El – Sen οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε ”εκδήλωση

μη εργασίας” με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επιδιόρθωση βλαβών και τα προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να μην αντιμετωπίζονται.

Επίσης, λόγω της απεργίας της Tel – Sen στην ”τ/κ εταιρεία τηλεπικοινωνιών” παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ. Οι ”αρμόδιοι” της ”εταιρείας” παρακάθισαν χθες σε συνάντηση με τον ”υπουργό μεταφορών και συγκοινωνιών” αλλά αυτή έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Ο ”υπουργός” Ερσάν Σανέρ έκανε έκκληση στις συντεχνίες να εκλογικευτούν να μην κρατούν όμηρο τον ”λαό”.

Σε ένα μέτρο αντίδρασης η ”εταιρεία ηλεκτρισμού” δημοσιοποίησε χθες την πρόθεση να εργοδοτήσει 36 άτομα σε διαφορετικά τμήματα ζητώντας οι σχετικές αιτήσεις να κατατεθούν μέχρι αύριο, 24 Ιανουαρίου.

Ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ με γραπτή δήλωσή του χθες χαρακτήρισε παράνομη την απεργία της El – Sen, σημειώνοντας ότι η απεργία στις τηλεπικοινωνίες επηρεάζει αρνητικά το ψευδοκράτος καλώντας άμεσα τις ενδιαφερόμενες πλευρές διάλογο.

Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι η Αγκυρα επιμένει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ”ημικρατικών οργανισμών”.

Στο μεταξύ σήμερα απεργούν και οι οδηγοί λεωφορείων με αποτέλεσμα 5.000 μαθητές να μην μεταβούν στα σχολεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα