Μειωμένος κατά 8,32% ο Προϋπολογισμός του ΓΕΡΗΕΤ για το 2013

14:28 27/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μειωμένος κατά 8,32% είναι για το 2013 ο Προϋπολογισμός του Γραφείου του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών (ΓΕΡΗΕΤ), ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό 443.514 ευρώ.

Ο Προϋπολογισμός του ΓΕΡΗΕΤ συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εισηγητική

έκθεση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, το σύνολο των δαπανών για τη λειτουργία του Γραφείου του Επιτρόπου για το 2013 ανέρχεται στα 4.889.335 ευρώ σε σχέση με 5.332.849 ευρώ που ήταν για το 2012, παρουσιάζοντας μείωση ύψους 443.514 ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 8,32%.

Τα έσοδα για το έτος 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, θα ανέλθουν στο ποσό των 3.628.413 ευρώ σε σχέση με 2.722.008, παρουσιάζουν δηλαδή αύξηση ύψους 906.405. Αντίθετα ο προϋπολογισμός του 2013 περιλαμβάνει δαπάνες ύψους 4.889.335 ευρώ σε σχέση με 5.333.849 ευρώ το 2012, μείωση δηλαδή 443.514 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση και όπως εξήγησε και ενώπιον της Επιτροπής ο Επίτροπος Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών Πόλυς Μιχαηλίδης, η διαφορά μεταξύ των εσόδων και των δαπανών καλύπτεται από τα αποθεματικά του Γραφείου του Επιτρόπου για τα οποία ο στόχος είναι να εξαλειφτούν σταδιακά. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΕΡΗΕΤ Νεόφυτο Παπαδόπουλο το αποθεματικό του Γραφείου ανέρχεται στα 3,7 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού τέθηκε και το θέμα της παραχώρησης της τρίτης άδειας για κινητή τηλεφωνία, θέμα για το οποίο ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει και βρίσκεται ενώπιον του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών που είναι και η αδειοδοτούσα αρχή, και πως ως εκ τούτου αποτελεί θέμα του Τμήματος ή και πολιτικής απόφασης το κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σημείωσε δε ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχτεί στις 31 Μαΐου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Μάριου Μαυρίδη σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην όλη διαδικασία ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για δύο σχολές σκέψης, από τις οποίες η πρώτη που σχετιζόταν με ενδιαφερόμενους παροχείς ήθελε να προχωρήσει η διαδικασία και να προκηρυχτεί η τρίτη άδεια ενώ η δεύτερη σχολή σκέψης δεν ήθελε να προχωρήσει η διαδικασία. Όπως εξήγησε η δεύτερη σχολή σκέψης σχετιζόταν με τους υφιστάμενους παροχείς Cyta και ΜΤΝ αλλά και πολιτικές δυνάμεις που στήριζαν αυτούς τους δυο οργανισμούς.

«Ως εκ τούτου υπήρχε μια στασιμότητα» πρόσθεσε, εξηγώντας πως «δεν ήταν καθαρά τεχνική η προσέγγιση» αλλά «υπήρχαν οι μεν και υπήρχαν και οι δε και ο καθένας προσπαθούσε να υποστηρίξει εκείνο το οποίο νόμιζε καλύτερο για τον εαυτό του, το κόμμα του, τα συμφέροντα που αντιπροσώπευε ο καθένας».

Ο κ. Μιχαηλίδης κατέθεσε και την προσωπική του άποψη για το θέμα λέγοντας ότι ο ίδιος στην ουσία είναι εναντίον της τρίτης άδειας. Δικαιολόγησε τη θέση του λέγοντας ότι οι δύο υφιστάμενοι παροχείς προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες, ποιοτικά και ποσοτικά, αναφέροντας ότι οι τιμές που προσφέρουν είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα