Μετά τις 18 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι έρευνες της ΤΡΑΟ στην κατεχόμενη Κύπρο

20:26 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αμέσως μετά τις 18 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι σεισμικές έρευνες στην Κύπρο (προφανώς στη ξηρά) οι οποίες μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσει η διαδικασία για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο γγ της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου, Μεχμέτ Ουϊσάλ.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο λεγόμενος

υπουργός ενέργειας και οικονομίας, Σουνάτ Ατούν κατά τις επαφές του στην Αγκυρα είχε συνάντηση με τον κ. Ουϊσάλ, με τον οποίο συζήτησαν τα επόμενα βήματα στο θέμα των εργασιών στη λεκάνη της Μεσογείου για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Ο Διευθυντής της ΤΡΑΟ είπε ότι μέχρι τις 18 αναμένουν να έχουν όλες τις σχετικές άδειες για την έναρξη εργασιών στην κατεχόμενη Κύπρο. Εισηγήθηκε δε τη δημιουργία μιας ”εθνικής εταιρείας πετρελαίου” στο ψευδοκράτος, στα πρότυπα της νομοθεσίας που υπάρχει στην Αίγυπτο. Μια τέτοια εταιρεία, πρόσθεσε, δεν θα εργάζεται μόνο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά μαζί με τις εταιρείες πετρελαίου της Τουρκίας θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε πολλά μέρη στον κόσμο και αυτό θα είναι μια ”πόρτα αναγνώρισης” για το ψευδοκράτος.

Ο λεγόμενος υπουργός δήλωσε ότι η πρόταση για δημιουργία ”κρατικής εταιρείας πετρελαίου” θα αξιολογηθεί από το ”υπουργικό συμβούλιο” υποστηρίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα εξυπηρετούσε το συμφέρον και τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους στην ανατολική Μεσόγειο.

Η δημιουργία μιας τέτοιας εταιρείας, συνέχισε, θα συμβάλει στις οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Ο κ. Ατούν αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα απόψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα