Μεταβαίνει στο Βατικανό για την ενθρόνιση του Πάπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

17:00 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο τουρκικός Τύπος στο σύνολο του αναφέρεται στη μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ρώμη για να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Πάπα. Τονίζεται ότι η συμμετοχή Οικουμενικού Πατριάρχη σε ενθρόνιση Πάπα γίνεται για πρώτη φορά μετά από 959 χρόνια.

Η «Milliyet» αναφέρει ότι στην ανακοίνωση που έγινε από το Πατριαρχείο επισημάνθηκε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα είναι ο πρώτος Ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης ο οποίος θα λάβει μέρος στην ενθρόνιση του Πάπα

μετά από το Σχίσμα του 1054. Την Τουρκία θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Πατριάρχη που ανέφερε ότι μεταβαίνει ο ίδιος και αυτό δείχνει ότι οι στις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών αποδίδεται μεγάλη σημασία τόσο από μας όσο και από την Ρώμη.

« Ελπίζουμε πως κατά την περίοδο του νέου Πάπα οι σχέσεις αυτές , η ενότητα και η ομοψυχία και τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στο θέμα αναφέρεται και η «Sabah» και η «Cumhuriyet» που επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά έπειτα από 959 χρόνια» .

Η «Askam» έχει τίτλο «Μεγάλη συνάντηση μετά από 1000 χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα