Μήνυμα κατά της φυγοστρατίας στέλνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας

13:47 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά τις επισκέψεις της Επιτροπής Άμυνας στα ΚΕΝ Λάρνακας και Λεμεσού η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας  πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΕΝ Πάφου στην Αναρίτα. Σε δηλώσεις του το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Βουλευτής ΔΗΣΥ Λεμεσού Αντρέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι  «ο σκοπός είναι για να δείξουμε την συμπαράσταση της Επιτροπής Άμυνας αλλά και της Βουλής στα στρατευμένα παιδιά μας.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης,  ότι «η Επιτροπή Άμυνας αλλά και γενικότερα η Βουλή

κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της φυγοστρατίας. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ψηφίζοντας νομοθεσίες η τροποποιώντας κάποιες άλλες έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε αυτό το κακό προηγούμενο και θεωρούμε παλικαριά να κατατάσσεται κάποιος στην Εθνική Φρουρά και να φοράει το τιμημένο χακί. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σε όλα τα παιδιά τα οποία οι οικογένειες στέλνουν στην Εθνική Φρουρά».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΝ Πάφου, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «οι συνθήκες που έχουμε βρει είναι πάρα πολύ καλές και είναι ένα ΚΕΝ σύγχρονο, να μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά ήρθαν εδώ για να εκπαιδευτούν και να δοκιμάσουν ένα νέο τρόπο ζωής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι από το ΚΕΝ Πάφου οι νεοσύλλεκτοι θα βγουν πιο δυνατοί.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που μιλούν για άσχημες συνθήκες στο ΚΕΝ Πάφου ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι «δεν έχουμε τέτοιες καταγγελίες στην Επιτροπή Άμυνας,  εάν υπάρξουν τέτοιες εμείς θα το συζητήσουμε με την Εθνική Φρουρά και τη Διοίκηση του ΚΕΝ». «Η ενημέρωση που έχουμε πάρει και η επιθεώρηση που έχουμε κάνει δηλώνουν το αντίθετο», πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «από τα στοιχεία τα οποία μας έχει δώσει ο Διοικητής του ΚΕΝ, φαίνεται ότι και φέτος η φυγοστρατία έχει αντιμετωπιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, γύρω στο 95% όσων έχουν καταταγεί, έχουν κριθεί ικανοί για να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά.

Όπως ανέφερε ο κ. Φακοντής, «φαίνεται ότι και οι νομοθεσίες οι οποίες ψηφίζει η βουλή έχουν φέρει αποτελέσματα όπως επίσης και οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει το ΓΕΕΦ. Ως Βουλή θα συνεχίσουμε την προσπάθεια έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η φυγοστρατία και όλοι οι ικανοί να υπηρετούν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα