Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

10:44 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με φάρο και πυξίδα μας τα ιδανικά της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της προόδου, που ενέπνευσαν τους μαχητές του Σαράντα και της Εθνικής Αντίστασης, συνεχίζουμε το δικό μας αγώνα για ειρήνη και επανένωση της πατρίδας μας, για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από ξένες εξαρτήσεις και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων

των Κυπρίων, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

Σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Υπουργός ανέφερε ότι η «σημερινή μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις».

Ο Υπουργός είπε ότι τώρα είναι η ώρα της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας και κυρίως της ανάγκης προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών που καθορίζουν μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία.

«Τιμούμε σήμερα τη μεγάλη αυτή εθνική επέτειο και όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τιμώντας τους ήρωες του Σαράντα, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση μας για τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου που να καλλιεργεί τα ίδια ιδανικά και αξίες, δηλαδή την αγάπη για την πατρίδα, την αγωνιστική διάθεση και τη δίψα για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη. Μετουσιώνουμε τα μηνύματα του Έπους του Σαράντα σε αισιοδοξία και πίστη για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε.

Αναφέρθηκε επίσης στην ηρωική αντίσταση των Ελλήνων, προκάλεσε το θαυμασμό όλου του κόσμου, αφού ανέκοψε τη μέχρι τότε νικηφόρα πορεία των στρατευμάτων του Μουσολίνι και του Χίτλερ και στους χιλιάδες Κύπριους εθελοντές που πολέμησαν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα