Νέους ανθρώπους θα διορίσει ο Λιλλήκας

14:04 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα ότι «εάν οι πολίτες, μαζί με τους νέους” τον τιμήσουν με την ψήφο τους και τον αναδείξουν στο ύπατο αξίωμα, “στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και σε όλα τα θεσμικά όργανα του κράτους, θα διοριστούν νέοι άνθρωποι”.

«Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε αναχρονιστικές πρακτικές με κομματικές λίστες ή στην ανακύκλωση γνωστών πρόσωπων», είπε ο κ. Λιλλήκας, ύστερα από συνάντηση με την “Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον μας”, την οποία απάρτιζαν οι Ανδρέας Αποστόλου (Γενικός Συντονιστής της Πρωτοβουλίας),

Γιάννης Ιεροκηπιώτης (πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΔΕΚ), ο Θεόδωρος Αντωνίου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Πρωτοπορίας Αθήνας), ο Ανδρέας Περατικός (πρώην στέλεχος της Προοδευτικής Ηνωμένου Βασιλείου), ο Αντώνης Κουντούρης (πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Αθήνας) και ο Γρηγόρης Χριστοδουλίδης (πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κόμματος).

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν θα υπάρχουν ανώτατα κομματικά στελέχη από κανένα κόμμα» και κάλεσε  τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «να αναλάβει παρόμοια δέσμευση».

Ανέφερε ότι «οι συνταγές του παρελθόντος έχουν δοκιμαστεί και στη δεκαετία του 1993 – 2003″ και “μας οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν και σε δημοσιονομικά ελλείμματα της τάξης του 6,6%», ενώ σε σχέση με τους νέους είπε ότι «δεν θέλουμε τους νέους να είναι αφισοκολλητές ή χειροκροτητές, αλλά να είναι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες, με κριτικό πνεύμα και να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής».

Το πρώην στέλεχος της νεολαίας του ΔΗΣΥ Θεόδωρος Αντωνίου ανέφερε ότι «το σύνθημα την πατρίδα ουκ ελλάττω παραδώσω το εκφράζει ο Γιώργος Λιλλήκας και όχι οποιοσδήποτε άλλος», ενώ ο προερχόμενος από τη νεολαία του ΔΗΚΟ, Αντώνης Κουντούρης είπε ότι «οι πολίτες στις επερχόμενες προεδρικές έχουν δύο επιλογές: τη διεκδικητική πολιτική του Γιώργου Λιλλήκα ή την πολιτική της στασιμότητας  και του εγκλωβισμού σε πρακτικές του παρελθόντος».

Ο Ανδρέας Περατικός, πρώην στέλεχος της νεολαίας του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι «στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος που γνωρίζει άριστα το Κυπριακό, θέλει το καλό της πατρίδας πάνω από προσωπικές απόψεις και κομματικά συμφέροντα και είναι έτοιμος να δώσει στη νεολαία ενεργό ρόλο».

Ο πρόεδρος της νεολαίας της ΕΔΕΚ Γιάννης Ιεροκηπιώτης είπε ότι «η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα είναι μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα πατάξει τη διαφθορά», ενώ ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΚΟ Γρηγόρης Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «η υποψηφιότητα αυτή είναι η μόνη ενδεδειγμένη υποψηφιότητα που θα μας οδηγήσει στην πρόοδο, ανάπτυξη και προκοπή».

Ο Συντονιστής της “Πρωτοβουλίας Νέων για το Μέλλον μας” Ανδρέας Αποστόλου ανέφερε ότι «άλλοι ενώνουν δυνάμεις με κομματικές ηγεσίες σε κλειστά γραφεία και η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα ενώνει δυνάμεις με την κοινωνία των πολιτών και τη νεολαία».

Keywords
Τυχαία Θέματα