ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Χριστόφιας ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες για λύση του Κυπριακού

14:42 17/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες και κατέβαλε τις περισσότερες προσπάθειες για την επίτευξη λύσης του κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι δεν φτάσαμε σε λύση του Κυπριακού αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αδιαλλαξία

της τουρκικής πλευράς.

Ο κ. Κυπριανού σχολίαζε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι «ούτε οι γενναιόδωρες προσφορές και παραχωρήσεις της δικής μας πλευράς δεν κατόρθωσαν να κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία και να ανοίξουν το δρόμο για τη δίκαιη λύση που κάποιοι ευαγγελίσθηκαν και η δίκαιη λύση παρέμεινε κενό σύνθημα με την αποτελμάτωση να παραμένει γεγονός».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «είναι γεγονός πώς πάρα πολλές προσπάθειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν οδήγησαν σε συμφωνία στο κυπριακό. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Όμως κανένας δεν μπορεί και να αμφισβητήσει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες και κατέβαλε τις περισσότερες προσπάθειες για την επίτευξη λύσης του κυπριακού και εάν δεν έχουμε καταφέρει να τη πετύχουμε αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αδιαλλαξία την οποία εξακολουθεί να επιδεικνύει η τουρκική πλευρά».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης σήμερα θυμήθηκε ότι κάποιες θέσεις τις οποίες έχει καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποτελούν προσφορές. Υπάρχουν καταγεγραμμένες δηλώσεις του το 2009 που έλεγε ότι δεν θα ήταν έντιμος εάν δεν αναγνώριζε ότι αυτές ήταν δεσμεύσεις τις οποίες είχε ενώπιον του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί προηγούμενοι Πρόεδροι τις είχαν καταθέσει και δεν μπορούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας να τις εγκαταλείψει».

«Το ερώτημα το κρίσιμο που θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Αναστασιάδης είναι τότε ήταν έντιμος όταν αναγνώριζε αυτή την πραγματικότητα, σήμερα που λέει ότι είναι τάχατες απαράδεκτες υποχωρήσεις από την πλευρά του Δημήτρη Χριστόφια τι είναι ο κ. Αναστασιάδης; Διερωτήθηκε και πρόσθεσε : «Θα του υπενθυμίσουμε στην πορεία τί ο ίδιος υποστηρίζει γ’ αυτά τα ζητήματα. Να είναι βέβαιος ότι θα παρουσιάσουμε στον κυπριακό λαό τι ακριβώς ο κ. Αναστασιάδης έχει υποστηρίξει διαχρονικά γύρω από τα ζητήματα τα οποία σήμερα χλευάζει μ’ αυτό τον τρόπο».

Ο κ. Κυπριανού μιλούσε στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον ίδιο, στο Ίδρυμα Καλαϊτζιάν, στη Λευκωσία ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Όπως είπε, «αυτές είναι μέρες χαράς, είναι μέρες αγάπης και όπως και κάθε χρόνο αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ επισκεπτόμαστε τέτοιου είδους χώρους για να εκφράσουμε την αγάπη και την εκτίμηση μας σε άτομα της τρίτης ηλικίας και σε άλλους συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε ιδρύματα».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «τα άτομα της τρίτης ηλικίας έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να φράσει η κυπριακή κοινωνία εδώ που βρίσκεται σήμερα, σε ένα θα έλεγα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα». Είπε, επίσης, ότι η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ έδωσε ένα συμβολικό ποσό στήριξης σ’ αυτά τα ιδρύματα «γιατί θεωρούμε ότι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα