ΓΓ ΑΚΕΛ: Υπευθυνότητα από τα κόμματα ενόψει έναρξης της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

11:43 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την επίδειξη της “μεγαλύτερης δυνατής υπευθυνότητας” δήλωσε ότι αναμένει από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ενόψει της έναρξης της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για 2013 ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

“Ο τόπος διέρχεται κρίσιμες στιγμές σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα. Και πάντοτε σε κρίσιμες στιγμές εκείνο που απαιτείται είναι ο κάθε ένας από εμάς να επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα”, ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη σημερινή έναρξη της συζήτησης επί του πρώτου μνημονιακού

προϋπολογισμού, στο περιθώριο επίσκεψης στο Κέντρο Ενηλίκων στο Δήμο Στροβόλου.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα πολιτικά κόμματα μπορούν να διατυπώσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους γύρω από αυτά τα ζητήματα και ότι ίδιος δεν ζητά “από κανέναν να φιμωθεί είτε να αποφύγει να διατυπώσει τις απόψεις τους”. “Στο διά ταύτα όμως όταν θα έλθει η στιγμή της ψήφισης των προϋπολογισμών αναμένω ότι ο κάθε ένας θα συμπεριφερθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα”, συμπλήρωσε.

Η επιλογή για το ΑΚΕΛ είναι ο Σταύρος Μαλάς

————————————————————-

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κυπριανού απέφυγε να σχολιάσει την ουσία της δημοσκόπησης που παρουσίασε χθες το ΡΙΚ, χαρακτηρίζοντάς την ως χρήσιμο εργαλείο για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Πρόσθεσε σε ότι “στο παρελθόν πολλές από τις δημοσκοπήσεις είχαν διαψευστεί από τα ίδια τα εκλογικά αποτελέσματα”.

“Ως ΑΚΕΛ εκείνο που μας ενδιαφέρει”, είπε, “είναι μετά από την εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων να εντείνουμε την επαφή με τον κόσμο να επιδιώξουμε να περάσουμε τα μηνύματά μας στον κυπριακό λαό και είμαστε βέβαιοι ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεκαθαρίσουν ακόμα καλύτερα τα πράγματα και οι ψηφοφόροι θα τοποθετηθούν στηριζόμενοι πάνω σε αντικειμενικά δεδομένα και όχι σε δεδομένα τα οποία επιχειρούν κάποιοι να διαμορφώσουν”. Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, λέγοντας πως “η επιλογή η οποία τίθεται ενώπιων τους είναι η επιλογή του Σταύρου Μαλά και καμία άλλη υποψηφιότητα δεν μπορεί να αποτελεί για έναν αριστερό ψηφοφόρο”.

Τέλος, καλό όλα καλά για την δανειοδότηση του κράτους

—————————————————————————-

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Cyta και την ΑΗΚ που ενέκριναν την παροχή δανείων προς την Κυβέρνηση αποτρέποντας την στάση πληρωμών, ο κ. Κυπριανού απάντησε λέγοντας “τέλος καλό όλα καλά, προσθέτοντας όμως ότι ο ίδιος θα ανέμενε “ότι κάποιοι θα χειρίζονταν τα ζητήματα με περισσότερη υπευθυνότητα και θέτοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το όποιο προσωπικό συμφέρον το οποίο εξάλλου ήταν εξασφαλισμένο”.

“Ανέμενα λοιπόν μία μεγαλύτερη προθυμία από μέρους των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΑΗΚ για να διαχειριστεί το ζήτημα. Τέλος καλό όμως, όλα καλά”, είπε. Απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυπριανού είπε ότι “είναι γνωστή η στάση την οποία τήρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, είναι γνωστές οι συζητήσεις οι οποίες είχαν γίνει, οπόταν εγώ δεν θέλω να πω τίποτα, ο κυπριακός λαός θα εξάγει τα συμπεράσματά του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα