Ο Ερογλου εκτιμά ως σημαντική την αναμενόμενη έκθεση Ντάουνερ

18:32 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η συνέχιση, χωρίς χρονοδιάγραμμα κατάληξης, των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους Τουρκοκυπρίους, ενώ κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στους Ελληνοκυπρίους, υποστήριξε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου εκτίμησε ως σημαντική την αναμενόμενη εντός της προσεχούς εβδομάδας έκθεση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικού Συμβούλου για το Κυπριακό του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν.

Ο κ. Ερογλου δήλωσε ότι αναμένει πως ο κ.

Ντάουνερ θα ετοιμάσει την έκθεσή του, λαμβάνοντας υπόψη τη στάση των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις και κατά πόσον η κάθε πλευρά έθετε προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εάν βελτίωνε αυτές τις προτάσεις.

Ο κ. Ντάουνερ, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, είναι ένα πρόσωπο που διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών επί 10 – 12 έτη και θα ετοιμάσει μίαν αμερόληπτη έκθεση.

Οπως ανέφερε ο κ. Ερογλου, έχει ήδη εκφράσει τις απόψεις του στον κ. Ντάουνερ στη διάρκεια συνάντησής τους και η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί μη συμφωνηθέντα θέματα, εάν θα συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη.

Στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, είπε ο κ. Ερογλου, ήταν φανερό πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μίαν πολυμερή διάσκεψη και για το θέμα αυτό έχει ήδη ληφθεί απόφαση στο Εθνικό Συμβούλιο.

Επίσης, ο κ. Ερογλου υπενθύμισε ότι ο κ. Μπαν είχε πει στις δύο πλευρές πως η 1η Ιουλίου 2012 είναι το φυσικό χρονοδιάγραμμα κατάληξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και ότι δεν θα είναι δυνατό να υπάρξει επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών μετά την ημερομηνία αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα