ΥΠΕΞ Ελλάδας: Απογοήτευση από έλλειψη προόδου στο Κυπριακό

18:32 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας είχε σήμερα, στο περιθώριο της συνεδρίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ στον οποίο εξέφρασε την απογοήτευση της Αθήνας για την έλλειψη προόδου στις

συνομιλίες.

Ο κ. Ντάουνερ ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και για τις σκέψεις του, ενόψει της υποβολής έκθεσης προς το Γενικό Γραμματέα για την πορεία των συνομιλιών.

Ο Σταύρος Δήμας, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, εξέφρασε την απογοήτευση της Ελλάδας για την έλλειψη προόδου, που οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση που τηρεί η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Εξέφρασε επίσης την ενόχληση της Ελλάδας για τις συνέχεις δηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία περί «σχεδίων Β», που έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν για προσάρτηση των κατεχόμενων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τεχνητά χρονοδιαγράμματα, που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα