Ομήρου : Παραμένουμε προσηλωμένοι σε λύση

17:42 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική αδιαλλαξία συνεχίζεται και εντείνεται, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια και θεμελιώδη δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πρώην Μελών των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Λευκωσία .

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «η Γενική σας Συνέλευση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να εξάρουμε το ρόλο που οι πρώην

βουλευτές διαδραματίζουν. Η σημαντική σας δράση και συμβολή κατά τη θητεία σας ως βουλευτές αναγνωρίζεται και εκτιμάται βαθύτατα, ενώ εκτιμάται επίσης η προθυμία για συνέχιση της προσφοράς σας και το γεγονός ότι παραμένετε δραστήριοι στις χώρες και τις τοπικές σας κοινωνίες».

Σημείωσε ότι «η συσσωρευμένη γνώση και η εμπειρία σας, επίσης, πρέπει να αξιοποιείται και μετά τον τερματισμό της κοινοβουλευτικής σας δράσης», διαβεβαιώνοντας τους ότι «ενώ έχουμε ήδη διδαχθεί πολλά από εσάς, συνεχίζουμε να αντλούμε γνώση από τα βιώματά σας και να χρησιμοποιούμε τις δικές σας παρακαταθήκες για καθοδήγηση στο δικό μας κοινοβουλευτικό έργο».

«Αντιλαμβανόμενοι το ρόλο σας και εκτιμώντας όσα πράξατε στο παρελθόν, κτίζουμε μαζί σας στενές σχέσεις», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι «η σοφία με την οποία έγινε ο χειρισμός των θεμάτων παραμένει αξιοθαύμαστη, ενώ αποτελούν για μας πηγή έμπνευσης για αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων παρουσιαστούν για τη χώρα μας στο μέλλον. Προκλήσεις», όπως είπε, «τις οποίες η χώρα μας συνεχίζει να βιώνει καθημερινά λόγω της τουρκικής εισβολής και των συνεπειών της, που καθορίζουν μεγάλο μέρος της καθημερινότητας των Κύπριων πολιτών και κατ’ επέκταση των εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «η Βουλή διαχρονικά καταδικάζει μέσω ψηφισμάτων της αλλά και στην επαφή της με άλλα κοινοβούλια και κοινοβουλευτικούς οργανισμούς την παραβίαση των βασικότερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων τα τελευταία 38 χρόνια, λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής σημαντικού μέρους του εδάφους της χώρας μας».

«Παραμένουμε προσηλωμένοι σε λύση για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», συμπλήρωσε.

Παρά το γεγονός, σημείωσε, «ότι η τουρκική αδιαλλαξία συνεχίζεται και εντείνεται, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια και θεμελιώδη δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών, όπως επίσης και το σεβασμό των αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Με λύση δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική».

Ανέφερε ότι «η συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Σύνδεσμο πρώην Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει, εξάλλου, στενή και σε πολύ καλές βάσεις», προσθέτοντας ότι «η Βουλή, έχοντας συναίσθηση της σημασίας της συνέχισης της προσφοράς των πρώην βουλευτών στη χώρα μα

Keywords
Τυχαία Θέματα