Ο Έρογλου ισχυρίστηκε ότι οι Τ/κ θέλουν λύση ενώ οι Ε/κ όχι

18:51 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε σήμερα ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει να καταλάβει ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέχιση των συνομιλιών σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού στα δικαιώματα της κάθε πλευράς.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι αν η ε/κ πλευρά δεν έχει τη βούληση για μια συμφωνία «τότε ας πει ότι δεν θέλει μια συμφωνία υπό κάτω από αυτές τις συνθήκες» και πρόσθεσε πως είναι μάταιο η ε/κ πλευρά να καθυστερεί τη διαδικασία λέγοντας ότι «είναι κράτος και κράτος

μέλος της ΕΕ».

Ισχυρίστηκε πως η ύπαρξη του ψευδοκράτους τον ενισχύει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι ο ίδιος συνεχίζει τις συνομιλίες νοιώθοντας την υποστήριξη του «λαού» του.

Είπε ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί μια συμφωνία και ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει λύση, αναφέροντας ότι υπάρχουν δυο επιλογές, είτε να επιτευχθεί συμφωνία είτε να μην επιτευχθεί συμφωνία.

Ο κ. Ερογλου ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι προέτρεψε το Εθνικό Συμβούλιο να υιοθετήσει 4 «όχι» και διερωτήθηκε γιατί η ε/κ πλευρά συνεχίζει τη διαδικασία «αν είναι να λέει σε όλα όχι». Ανέφερε ακόμη πως δεν είναι δυνατό γίνει αποδεχτή η περαιτέρω συνέχιση συνομιλιών, οι οποίες ήδη συνεχίζουν για 48 χρόνια τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα