Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει σύσκεψη για την ανεργία

17:34 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την σύγκληση ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο με στόχο την συγκράτηση της αύξησης του ρυθμού ανεργίας στην Κύπρο, ζήτησε ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους σε σημερινή του δήλωση με αφορμή τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία, η οποία ανήλθε στο 16,3%.

Στη δήλωσή του, ο κ. Διομήδους κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συμμετέχει σε διάσκεψη της Γερμανικής Καγκελαρίας για

την ανεργία/απασχόληση, ιδιαίτερα των νέων, να καλέσει σύσκεψη ψηλού επιπέδου των παραγωγικών και εμπλεκομένων υπουργείων, εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

“Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο και καθυστέρηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη και υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλία για σύγκληση τέτοιας σύσκεψης, ή της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής με στόχο την συζήτηση, συμφωνία και συνομολόγηση Εθνικού Κοινωνικού Συμφώνου για την Απασχόληση και Καταπολέμηση της Ανεργίας”, είπε.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΔΕΟΚ, η ανεργία προσλαμβάνει “εκπληκτικές διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας και εξαθλίωσης χιλιάδων εργαζομένων και νοικοκυριών προσλαμβάνει η ανεργία”. Μιλά επίσης για “έντονη αδυναμία της Κυβέρνησης, ειδικότερα των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Εμπορίου – Βιομηχανίας – Ενέργειας να αναχαιτίσουν και να αντιστρέψουν την κρίσιμη αύξηση της ανεργίας με αποτελεσματικά μέτρα και πολιτικές ανάκαμψης, συγκράτησης και αύξησης θέσεων εργασίας”.

Τέλος εκφράζει “έντονη απογοήτευση για το γεγονός ότι οι Kύπριοι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας γενικότερα ακόμα και μέσα στην πρωτοφανή για την Κύπρο κρίση επέλεξαν να προσφέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας σε ξένο εργατικό δυναμικό, απαξιώνοντας και περιφρονώντας ακόμα και το πολύ ελκυστικό Σχέδιο επιχορήγησης προσλήψεων που τους πρόσφερε το κράτος πρόσφατα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα