Επιχορήγηση προγράμματος από το Innovation Norway, εξασφάλισε η ΔΕΟΚ

16:32 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιχορήγηση από το νορβηγικό κρατικό φορέα “Innovation Norway” εξασφάλισε η ΔΕΟΚ για το πρόγραμμα με τίτλο “Διμερής διάλογος και αξιοπρεπή εργασία στους εργαζόμενους”.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας, Διομήδης Διομήδους, το πρόγραμμα είναι συνολικής δαπάνης €42.963,00 και η συγχρηματοδότηση του ΙΝ (νορβηγικού κράτους) ύψους 90% φθάνει τις €38.667,00, με στήριξη από την ΟΕΒ, έχει διάρκεια υλοποίησης

16 μήνες αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου 2013 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2014.

“Φιλοδοξία αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος είναι η διερεύνηση και καταγραφή της κατάστασης και κυριότερων προβλημάτων προκλήσεων, και δημιουργία μηχανισμού/ων ή και θεσμών σε επιχειρησιακό και κλαδικό επίπεδο για διάλογο, διαβούλευση και διαχείριση των προβλημάτων”, ανέφερε ο κ. Διομήδους.

Σύμφωνα με το ΓΓ της ΔΕΟΚ, το πρόγραμμα “είναι μια καινοτομία και αξιόλογη πρωτοβουλία εισαγωγής και ανάπτυξης διμερούς διαλόγου, ή και ενίσχυσης όπου ήδη υπάρχει, στο ζήτημα της αξιοπρεπούς εργασίας στην απασχόληση Ευρωπαίων διακινούμενων και μεταναστών εργαζομένων στην Κύπρο”.

Εξήγησε ότι ο διμερής διάλογος αφορά στην ανάπτυξη τέτοιου διαλόγου με την εμπλοκή και ενεργό συμμετοχή εργοδοτών/επιχειρήσεων και εργαζομένων σε άμεσο, διαφανή και ειλικρινή διάλογο για διαχείριση και ενίσχυση της αξιοπρεπούς εργασίας στις τέσσερεις κατευθυντήριες (ΔΟΕ/ILO ατζέντα) γραμμές και διαστάσεις της στις κυπριακές επιχειρήσεις και χώρους εργασίας.

Τα προβλήματα, οι δυσκολίες και οι προκλήσεις στο κρίσιμο ζήτημα της μαζικής πλέον απασχόλησης κοινοτικών εργαζομένων, και όχι μόνο, στην Κύπρο είναι πολλά, είπε.

Ο κ. Διομήδους ανέφερε ακόμη ότι ο οργανισμός ‘‘INNOVATION NORWAY’’ είναι κρατικός φορέας της Νορβηγίας στα πλαίσια της προώθησης της ευρωπαϊκής και διμερούς συνεργασίας της χώρας με τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ στα πλαίσια της συμμετοχής του νορβηγικού κράτους στο λεγόμενο Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο.

Πρώτη ουσιαστική δραστηριότητα του Έργου είναι η Εναρκτήρια Διάσκεψη Ημερίδα που θα διοργανωθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2014 στη ‘‘Δημοσιογραφική Εστία’’ από τις 9:00-12:00 στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα