Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εγκαινίασε Κέντρο για Παιδιά με ειδικές ανάγκες

10:42 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των θεμελιωδών ελευθεριών τους σε ίση βάση με τα άλλα παιδιά, της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων και της διασφάλισης του δικαιώματος τους για ανεξάρτητη διαβίωση και για πλήρη ένταξη τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Άγιος Γεώργιος – Χριστάκη Χασάπη στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας

είπε ότι πριν από δυόμιση περίπου χρόνια είχε κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του κτιρίου και πρόσθεσε πως ”σήμερα η ικανοποίηση μου είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί αυτό το τόσο αναγκαίο και κοινωνικά χρήσιμο έργο έχει ολοκληρωθεί. Γνωρίζετε τις ιδιαίτερες ευαισθησίες μου για τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες. Θέλω να ξέρετε ότι όπως ήμουν πάντοτε δίπλα σας, έτσι θα παραμείνω δίπλα σας ανεξαρτήτως των συνθηκών και των ιδιοτήτων που θα έχω”.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη ”τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους γονείς και το προσωπικό του Κέντρου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν για να δημιουργήσουν αυτό το πρόγραμμα καθώς και για την προσπάθεια που συνεχίζουν να καταβάλλουν καθημερινά για να το διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα λειτουργίας”.

Πρόσθεσε ότι ”διανύουμε μια δύσκολη εποχή όπου οι κοινωνικές αλλαγές, οι διαφοροποιήσεις στον τρόπο ζωής, στους θεσμούς και τις αξίες, οδηγούν σε ανησυχίες και ερωτήματα για τους προσανατολισμούς της σημερινής κυπριακής κοινωνίας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην Κυπριακή οικονομία”.

Εντούτοις συνέχισε υπάρχουν έργα όπως το Κέντρο ”που φέρνουν στην επιφάνεια πτυχές της κοινωνίας αυτής, για τις οποίες πρέπει να είμαστε περήφανοι και τις οποίες θα πρέπει να διαφυλάττουμε και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Έργα για τα οποία έχουν αγωνιστεί οι συμπολίτες μας με ανιδιοτέλεια και αγάπη προς το συνάνθρωπό τους και ειδικότερα προς τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, που έχουν περισσότερο απ΄ όλους την ανάγκη μας για στήριξη και φροντίδα”.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι ”η πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα της μέριμνας και της φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες στηρίζεται στις αρχές της διασφάλισης της ισότητας των ευκαιριών, της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων και της διασφάλισης του δικαιώματος τους για ανεξάρτητη διαβίωση και για πλήρη ένταξη τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου”.

Τα άτομα με αναπηρίες, ανέφερε ”αποτέλεσαν και αποτελούν υψηλή προτεραιότητα μας, γι’ αυτό και μέσα από μεταρρυθμίσεις και συντονισμένες δράσεις υλοποιούμε με σταθερά βήματα το όραμα μας για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που να επιτρέπει την κοινωνική ενσωμάτωση και την ισότητα συμμετοχής των συνανθρώπων μας αυτών σε ίση βάση με όλους τους συμπολίτες μας”.

Είπε ακόμα ό

Keywords
Τυχαία Θέματα