‘Ο Πρόεδρος είχε υποχρέωση να ζητήσει τη διασφάλιση των κυπριακών τραπεζών’

13:52 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα, την ευκαιρία, αλλά και την υποχρέωση να ζητήσει τη διασφάλιση των κυπριακών τραπεζών, όπως έπραξε ακριβώς η Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργίαδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διερωτάτο χθες αν θα έπρεπε η Κύπρος

να παρεμποδίσει την αφομοίωση του ελληνικού χρέους. «Μα κανείς δεν εισηγήθηκε κάτι τέτοιο. Αυτό που βαραίνει όμως την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι απέφυγε να διασφαλίσει την αναχρηματοδότηση των κυπριακών τραπεζών κατευθείαν από μηχανισμό στήριξης”, πρόσθεσε.

”Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα, την ευκαιρία, αλλά και την υποχρέωση να ζητήσει τη διασφάλιση των κυπριακών τραπεζών, όπως έπραξε ακριβώς η Ελλάδα. Και αυτό άσχετα με τις ευθύνες όσων εξέθεσαν τις κυπριακές τράπεζες σε μια κατάσταση κινδύνου. Δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε σήμερα εκ των υστέρων να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα το οποίο μπορούσαμε να αποφύγουμε. Είναι η ίδια νοοτροπία η οποία έχει οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα ευρύτερο αδιέξοδο”, είπε.

Όπως πρόσθεσε ”επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ το δημόσιο χρέος διευρύνθηκε κατά 50%”, συμπληρώνοντας πως ”χάσαμε την αξιοπιστία μας και τεθήκαμε εκτός αγορών πολύ πριν προκύψει πρόβλημα με τις τράπεζες και πριν ακόμα και την καταστροφή στο Μαρί”.

Επίσης, είπε πως ”επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ η ανεργία αυξήθηκε από το 3% στο 10%”, ενώ σημείωσε πως ”επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν γονατίσει, τα φορολογικά βάρη έχουν διογκωθεί και τα επιδόματα από όσους έχουν ανάγκη έχουν περικοπεί”.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως ”όσο και αν προσπαθούν να μεταθέσουν τη συζήτηση αλλού η ευθύνη για όλα αυτά είναι αποκλειστικά δική τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα