Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και άλλοι επίσημοι στο συνέδριο του ΑΚΡ

20:02 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την παρουσία του Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ως τιμώμενου επισκέπτη, στο επικείμενο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, 30 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Στο συνέδριο, προστίθεται, θα παρευρεθούν ο ηγέτης του Βορείου Ιράκ, Μασούτ Μπαρζανί και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Προσκλήσεις, αναφέρεται, έχουν σταλεί στους περισσότερους ηγέτες του κόσμου, εκτός από την κυβέρνηση της Συρίας και το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας,

BDP.

Αναφορά γίνεται στην προετοιμασία του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν  (ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι ακύρωσε το ταξίδι του στη Ν. Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), λόγω του συνεδρίου. Στην ομιλία του αναμένεται να στείλει μηνύματα σχετικά με την τρομοκρατία, το κουρδικό πρόβλημα, την εξωτερική πολιτική, την ένταξη στην ΕΕ, το νέο σύνταγμα και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Γενικά, αναφέρεται, η ομιλία Ερντογάν στο συνέδριο, την προσεχή Κυριακή, αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον και πολλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι θα είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των άμεσων, αλλά και μακροπρόθεσμων ζητημάτων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα