Ο ρόλος της παιδείας για πετυχημένη έξοδο από την κρίση στην Ατυπη Συνάντηση Υπ. Παιδείας στη Λευκωσία

16:33 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι γενικά αποδεκτά ότι κατά την διάρκεια οικονομικής ύφεσης, η επένδυση στην παιδεία μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη όχι μόνο στην οικονομία και στους πολίτες, αλλά στην κοινωνία γενικότερα, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους σε δήλωση του πριν από την έναρξη της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Παιδείας στην Λευκωσία.

Συναντιόμαστε σήμερα στην Λευκωσία σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας και δυσκολιών για το σύνολο της Ευρώπης, είπε ο κ. Δημοσθένους καλωσορίζοντας τους Ευρωπαίους

ομολόγους του και την Ευρωπαία Επίτροπο Ανδρούλλα Βασιλείου στην Κύπρο.

Είπε ότι κατά την Ατυπη Συνάντηση θα συζητηθούν δύο κύρια θέματα. Πρώτο θέμα είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η παιδεία στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2020, στην οποία οι χώρες της Ευρώπης και οι πολίτες επενδύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Και δεύτερο, συνέχισε, είναι το πρόβλημα του αλφαβητισμού που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας είπε πως κατά τη σημερινή συνάντηση θα υπάρξει η ευκαιρία να συζητηθεί ο ρόλος της παιδείας και η κατάρτιση για μια πετυχημένη έξοδο από την κρίση.

«Αν θέλουμε σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, αν θέλουμε σταθερές και διατηρήσιμες λύσεις χρειάζεται να έχουμε κοινές συζητήσεις και  να φθάσουμε σε κοινές λύσεις  στους διάφορους τομείς που επηρεάζουν τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε επίσης ότι ο Κύπριος νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης θα συνεισφέρει στην συζήτηση κατά την διάρκεια της συνάντησης, αφού όπως σημείωσε, στη σημερινή μας ζωή όλα έχουν μια βασική οικονομική διάσταση.

Είπε ότι αύριο η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο θέμα του αλφαβητισμού που είναι σημαντικό, αφού είναι το κλειδί ενδυνάμωσης των πολιτών και της κοινωνίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα