Ο τουρκικός Τύπος προβάλλει τις συνομιλίες στο Greentree

20:56 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο τουρκικός Τύπος προβάλλει, είτε με απλές αναφορές είτε εκτενέστερα, τις διαπραγματεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν που άρχισαν σήμερα στο Greentree της Νέας Υόρκης.

H «Milliyet», αφού αναφέρει ότι ξεκινούν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, γράφει ο ΓΓ του ΟΗΕ

θα αναφέρει στους δύο ηγέτες ότι έχει πλέον κουραστεί από τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Προσθέτει ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ πιέζουν για την επίτευξη συμφωνίας στη Νέα Υόρκη. Το State Department κάλεσε τις δύο πλευρές να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία και να υπάρξει συμφωνία, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Stefan Fule προειδοποίησε ότι τυχόν κατάληξη των συνομιλιών σε αδιέξοδο θα βλάψει και τους δύο ηγέτες, γράφει επίσης.

Η «Cumhuriyet» αναφέρεται στις συνομιλίες υπό τον τίτλο «Τριμερής συνάντηση κορυφής στις ΗΠΑ».

Η «Haberturk» κάνει αναφορά κάτω από τον τίτλο «Οι ηγέτες του νησιού κλείστηκαν στο Greentree για τη λύση».

Η «Hurriyet» γράφει για το θέμα υπό τον τίτλο «Το τέλος του παιχνιδιού Κύπρου» και προσθέτει ότι τα Ηνωμένα Εθνη, η Τουρκία και το ψευδοκράτος διατυπώνουν τη θέση πως οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον και ζητούν όπως από τη συνάντηση προκύψει κάποιο αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό.

Η «Milliyet», κάτω από τον τίτλο «Πλήξαμε πλέον από αυτήν την ιστορία», γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα δώσει στους Κύπριους ηγέτες στο Greentree το μήνυμα «Πλήξαμε πλέον πολύ και αν το χρονοδιάγραμμα δεν προχωρήσει, επιστρέψτε στα σπίτια σας».

Η «Yeni Safak», με τον τίτλο «Εμείς δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις των 100 ετών», γράφει ότι ο Ντερβίς Ερογλου που λαμβάνει μέρος στη συνάντηση στο Greentree για την Κύπρο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στην ιστορία έχουν γίνει οι πόλεμοι των 100 ετών, αλλά εμείς δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις των 100 ετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα