Ο Υπ. Εμπορίου θα αποφασίσει για πλαφόν στα καύσιμα

15:42 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εναπόκειται στον Υπουργό Εμπορίου, ο οποίος ανάλογα θα αποφασίσει πού, πώς και πότε θα επιβάλλει πλαφόν στις τιμές των πετρελαιοειδών, δήλωσε σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Πέτρος Μάρκου.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ο κ. Μάρκου ερωτηθείς αν συντρέχει λόγος για πλαφόν στα καύσιμα, είπε ότι “ήδη υπάρχει η νομοθεσία, υπάρχει και η Συμβουλευτική Επιτροπή και όπως σωστά έχει αναφερθεί ο αρμόδιος Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης, έχει διατάξει έρευνα να δει πού ακριβώς εστιάζεται

το πρόβλημα κι αν υπάρχει πρόβλημα”.

Εμάς ως Σύνδεσμο, σημείωσε, μας ενδιαφέρει να υπάρχουν αποτελεσματικοί θεσμοί.

“Υπάρχει η Συμβουλευτική Επιτροπή που είναι υπόχρεη να εξετάσει το θέμα, να μελετήσει τα στοιχεία που υποβάλλουν οι εταιρείες και να δώσει τη σωστή ενημέρωση στον Υπουργό, ο οποίος ανάλογα θα αποφασίσει πού, πώς και πότε θα επιβάλλει πλαφόν στις τιμές των πετρελαιοειδών”, είπε.

Κληθείς να σχολιάσει αν συντρέχουν λόγοι να τεθούν πλαφόν και στο γάλα αλλά και στο νερό, ανέφερε ότι “είναι υπό μελέτη”.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως να υπάρχουν και μικρο-κωλύματα ακόμα, μέχρι κάποιες διασαφηνίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν έχουμε υπόψη μας ακόμη τη συμπλήρωση της όποιας έρευνας γιατί φαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου τα μελετούν για να δώσουν στοιχεία στον Υπουργό”, σημείωσε.

Ο κ. Μάρκου ανέφερε ότι “για το νερό είναι πιο εύκολο να γίνει αλλά διευκρινίζουμε ότι η νομοθεσία που έχει γίνει είναι μόνο για τα ντόπια νερά”.

Πρόσθεσε ότι για τα εισαγόμενα, η κατάσταση παίρνει άλλη τροπή γιατί μπορούμε να κατηγορηθούμε μετά ότι εμποδίζουμε την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα