Οδηγούμαστε σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων, λέει ο Μαυρογιάννης

20:17 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Τα γεγονότα ολοένα καταδεικνύουν ότι οδηγούμαστε σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, η μία ομάδα να αποτελείται από τις 17 χώρες της ευρωζώνης και η άλλη από τα υπόλοιπα 10, χωρίς στο μέλλον να αποκλείονται άλλες ομάδες και συνδυασμοί», ανέφερε χθες βράδυ σε διάλεξη του στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου LSE,  ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης με θέμα «Can we deliver a better Europe?»

Δεν θα επιθυμούσαμε να δούμε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων αλλά αυτό παρουσιάζεται αναπόφευκτο, πρόσθεσε.

Αντιλαμβανόμαστε

ότι δεν επιθυμούν όλες οι χώρες να κινούνται με τους ίδιους ρυθμούς, ούτε ότι έχουν το ίδιο όραμα πώς η ΕΕ να αναπτυχθεί περισσότερο.

Τι όμως πιο  αδιαμφισβήτητο από το ότι όλοι είμαστε Ευρωπαίοι. Το ΗΒ για παράδειγμα έχει διαφορετικό όραμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε μαζί μ` ένα τρόπο που θα φέρει ευημερία σε όλους τους Ευρωπαίους.

Εκτιμούμε την  άποψη του Λονδίνου ότι «θέλουμε να είμαστε μέρος της Ευρώπης αλλά να μην ελεγχόμαστε από αυτήν». Και όταν λέω να εργαστούμε μαζί δεν εννοώ να ζούμε μέσα σε ένα πλαίσιο διακανονισμένου γάμου αλλά να  εργαστούμε με την αποφασιστικότητα ότι ανήκουμε στην ίδια ομάδα που μοιράζεται το ίδιο όραμα ή τουλάχιστο τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ευημερία όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Η κρίση μας έχει διδάξει πολλά, όπως πόσο αλληλοεξαρτώμενοι είμαστε.

Ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις φοιτητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα