Οι Κούρδοι της Λευκωσίας με εκδήλωση έξω από το σπίτι της Ευρώπης ζήτησαν την απελευθέρωση Οτσαλάν

19:23 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία όπου παρέμειναν μέχρι τις 17.00 μμ, συμμετέχοντας στη γενικότερη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε  έξω από τα γραφεία της ΕΕ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με αίτημα την παρέμβαση της ΕΕ προς την Τουρκία για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κουρδική Δημοκρατική Επιτροπή, που πραγματοποίησε την εκδήλωση

στη Λευκωσία, η συμμετοχή στη απεργία πείνας πολλών Κούρδων πολιτικών κρατουμένων μέσα στις τουρκικές φυλακές, έχει ξεπεράσει τώρα τους χίλιους φυλακισμένους και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 50 μέρες, με αποτέλεσμα η κατάσταση τους να είναι κρίσιμη.

Περαιτέρω οι Κούρδοι με τις συγκεντρώσεις τους ζητούν όπως η παρέμβαση της ΕΕ είναι άμεση, ώστε να αποφευχθούν οι θάνατοι των απεργών πείνας.

Η Κουρδική Δημοκρατική Επιτροπή αναφέρει επίσης ότι εκτός από την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές, γίνεται τις μέρες αυτές και εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση «του προέδρου Οτσαλάν» και καλεί τον φίλο λαό της Κύπρου να συμμετάσχει και να ενισχύσει την εκστρατεία για την απελευθέρωση του Οτσαλάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα