Οι Οικολόγοι επικρίνουν τις κινήσεις Ντάουνερ

14:09 27/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βοηθός Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Άριστος Μαλαός, είπε σήμερα πως το Κίνημα του θεωρεί τις πρόσφατες κινήσεις Ντάουνερ ως ενδεικτικές των προθέσεων των Τούρκων και των ισχυρών τους συμμάχων.

“Η προσπάθεια που κατέβαλε για συνάντηση όλων των πρεσβευτών των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον ψευδουπουργό εξωτερικών στα κατεχόμενα και η απαίτηση του Ντάουνερ να διοριστεί Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής τροχοδρομούν μία πορεία που θα μας φέρει

πολύ σύντομα ενώπιον ασφυκτικών πιέσεων για λύση του Κυπριακού που θα ικανοποιεί τους στόχους της Τουρκίας”, σημείωσε.

Λυπούμαστε, συνέχισε, που η Κυβέρνηση αντιδρά χλιαρά και υποτονικά στις επικίνδυνες κινήσεις Ντάουνερ αφήνοντας χώρο για ανάπτυξη σεναρίων αποδοχής των τουρκικών σχεδιασμών.

“Ως Κίνημα Οικολόγων, ως Κίνημα αρχών και αξιών, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας λαός γονατισμένος από την οικονομική κρίση, ένας λαός που σύρθηκε στην οικονομική εξαθλίωση και στην πενία, αντί να βοηθηθεί θα τιμωρηθεί με την επιβολή μιας άδικης διευθέτησης του Κυπριακού που θα συνεπάγεται την μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην συναινέσουμε σε μια τέτοια καταστροφική πορεία”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα