Οι βιταμίνες βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών;

07:55 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ότι θα αρρωστήσουμε, ότι πονάει ο λαιμός μας και ότι θα ανεβάσουμε πυρετό και όλο και κάποιος γνωστός, μας προειδοποιεί: “ Πάρε βιταμίνη C και θα είσαι περδίκι. Δεν θα αρρωστήσεις”. Ισχύει τελικά αυτό; Οι βιταμίνες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο πρόληψης σε μια ασθένεια; Πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα λυθούν όλες σας οι απορίες.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι θρεπτικές ουσίες είναι αυτές που απαιτούνται για την καλή ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτές οι ουσίες είναι: α)

Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη. Αυτά έχουν ως κύριους ρόλους την παραγωγή ενέργειας και τη δομική και ανατομική συνοχή του οργανισμού. β) Τα ανόργανα άλατα, τα μεταλλικά στοιχεία, τα αμινοξέα και οι βιταμίνες. Αυτά είναι απαραίτητα για τη διεκπεραίωση μεταβολικών αντιδράσεων που αφορούν την παραγωγή και τη μεταφορά ενέργειας, δηλαδή τη βιοχημική ισορροπία του οργανισμού. γ) Το νερό που είναι απαραίτητο για τη ζωή αφού συμβάλλει στη μεταφορά των πιο πάνω ουσιών, στην ολοκλήρωση βιοχημικών αντιδράσεων καθώς επίσης και στη θερμορύθμιση του οργανισμού.

Οι βιταμίνες λέγονται και συμπληρώματα διατροφής επειδή δεν…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα