Οι υπάλληλοι της Λαϊκής καλούνται να πληρώσουν τα λάθη των golden boys, δηλώνει το επιτελείο Λιλλήκα

15:52 3/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κατάφωρη αδικία απέναντι στους εργαζομένους της Λαϊκής Τράπεζας συνιστά η αυθαίρετη και χωρίς διαβούλευση απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας για περικοπές μισθών και επιδομάτων, αναφέρει το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα. Παράλληλα, αναφέροντας ότι έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι πρέπει να γίνουν

εξοικονομήσεις ώστε να ορθοποδήσει η Λαϊκή Τράπεζα, διατυπώνει τη θέση ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να παρακάμπτονται οι θεσμοί».

Σύμφωνα με το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου, η Διοίκηση της Λαϊκής, όφειλε , σύμφωνα πάντα και με το διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών, να συνομιλήσει πρώτα με τη Συντεχνία των Τραπεζικών Υπαλλήλων (ΕΤΥΚ) και από κοινού να καταλήξουν στον τρόπο και στα νούμερα των περικοπών.

«Αντί αυτού, εν μια νυκτί 2.500 υπάλληλοι είδαν τις μηνιαίες τους απολαβές να μειώνονται μέχρι και 17%», συνεχίζει, αναφέροντας πως «δυστυχώς, για άλλη μια φορά, καλούνται οι υπάλληλοι να επωμισθούν το κόστος της κακοδιαχείρισης, τα εγκληματικά λάθη των golden boys, τις ύποπτες διαγραφές δανείων εκατομμυρίων και τα δάνεια με χαριστικούς όρους».

Ο κ. Λιλλήκας, μέσω της ανακοίνωσης του επιτελείου του, διατυπώνει επίσης την άποψη πως «εάν πραγματικά προκύπτει ανάγκη για περικοπές μισθών, πρέπει να κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο και δίκαιο σχέδιο, το οποίο να διασφαλίζει όλα τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων. «Σημειώνουμε επίσης ότι για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στο τραπεζικό σύστημα, πρέπει να διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, ποινικός ανακριτής με εξουσίες, για να μπορεί να πάρει καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και να μπορεί να εισηγηθεί ποινικές διώξεις, εάν και εφόσον αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας», προσθέτει.

Καταλήγοντας, ο κ. Λιλλήκας επαναλαμβάνει ότι μόνο με τη διενέργεια έννομης έρευνας στο τραπεζικό σύστημα μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για γρήγορη ανάκαμψη και εξυγίανση.

Keywords
Τυχαία Θέματα