Οικολογικά πασχαλινά αυγά προτείνει το Κίνημα Οικολόγων

19:11 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη χρήση φυσικών βαφών για τα πασχαλινά αυγά προτείνει και φέτος το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μέλη του οποίου διένειμαν σήμερα σε Λευκωσία και Λεμεσό πασχαλινά αυγά και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο, σε πεζούς και οδηγούς.

Στη Λεμεσό, το περίπτερο των Οικολόγων στήθηκε στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και όπως δήλωσε η ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, οι νοικοκυρές πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν χημικές βαφές καθώς “η κυπριακή φύση έχει πολλές χρωματικές επιλογές στην παλέτα της”.

Οι Οικολόγοι προτείνουν για το κόκκινο χρώμα των αυγών το παντζάρι

ή το ριζάρι, για πράσινο τα χλωρά φύλλα καρυδιάς ή το σπανάκι, για κίτρινο τα φύλλα αμυγδαλιάς, για καφε-κόκκινο τις φλούδες κρεμμυδιών και για μοβ τις βιολέτες.

Η κ. Παναγιώτου σημείωσε παράλληλα πως φέτος το Πάσχα θα είναι από τα φτωχότερα για πάρα πολλές οικογένειες και νοικοκυριά, προσθέτοντας ότι “για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, δεν απαιτούνται μόνο μέτρα λιτότητας, απαιτούνται και μέτρα ανάπτυξης, τα οποία αναμένουμε επιτέλους να αρχίσουν να εφαρμόζονται, για να δούμε την οικονομία να ανακάμπτει και να υπάρξει μια ανακούφιση και στις οικογένειες και στις επιχειρήσεις, οι οποίες κλείνουν η μια μετά την άλλη”.

Ανέφερε, τέλος, ότι “το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους χρειάζεται οικονομική ευρωστία για να μπορεί να υπάρξει και στηρίζεται πάντα στα έσοδα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα