Οικολόγοι : Διερεύνηση ενδεχόμενης κυπριακής εμπλοκής στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου

14:07 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιβάλλεται άμεση, πλήρης και ανεξάρτητη διερεύνηση ενδεχόμενης κυπριακής εμπλοκής στο σκάνδαλο Τζοχατζόπουλου, δήλωσε σήμερα το μέλος της Επιτροπής Νομικών του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Νίκος Παυλίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, είπε πως “άγνωστον και άξιον απορίας παραμένει, το γιατί δεν τροχοδρομήθηκε άμεσα, από την Κυπριακή Δημοκρατία, πλήρης και ανεξάρτητη διερεύνηση του θέματος, στο βαθμό που αυτό αφορά καταγγελία για εμπλοκή πρώην Υπουργού σε σοβαρότατες κατηγορίες διακίνησης βρώμικου χρήματος, σε σχέση μάλιστα, με εξοπλιστικά

προγράμματα, παρόμοια με αυτά της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Αξίζει να σημειωθεί, είπε ο κ. Παυλίδης, ότι πληροφορίες φέρουν τα ίδια πρόσωπα να εμπλέκονται και στην αγορά και προμήθεια όπλων και για την Εθνική Φρουρά.

“Το επιχείρημα ότι πρέπει να περιμένουν οι Κυπριακές αρχές την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Ελλάδα για να προχωρήσουν με τις δικές τους έρευνες, ίσως να ευσταθούσε, εάν οι κατηγορίες δεν αφορούσαν πρόσωπα και καταστάσεις που σχετίζονται με διαδικασίες εκατομμυρίων και συνδέονται με το ευαίσθητο θέμα της άμυνας, αλλά και τη λειτουργία κεντρώας σημασίας θεσμών της Δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ζητεί την άμεση, πλήρη, διαφανή και ανεξάρτητη διερεύνηση του θέματος, συνέχισε, η οποία πρέπει να διεξάγεται παράλληλα με οποιεσδήποτε διαδικασίες στην Ελλάδα, και όχι να έπεται αυτών.

Δεν έχει η Κυπριακή πολιτεία, πρόσθεσε, την πολυτέλεια να επιτρέψει, με την αβελτηρία ή αμέλεια της, τον ακόμα βαθύτερο τραυματισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και στους θεσμούς, στην εντιμότητα και ήθος των κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων.

“Η διερεύνηση πρέπει να είναι εις βάθος, πρέπει να είναι ανεξάρτητη και πρέπει, το ταχύτερο δυνατόν, να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης”, συμπλήρωσε.

Ως γνωστό, στο πλαίσιο σοβαρής δικαστικής διαδικασίας που διεξάγεται στην Ελλάδα, ο εξάδελφος του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, κατέθεσε στην απολογία του στον ανακριτή, ότι ανάμεσα στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του σκανδάλου διακίνησης μαύρου χρήματος που χρησιμοποιήθηκε για δωροδοκίες σε σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, ήταν και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην Υπουργός Εσωτερικών στις Κυβερνήσεις Σπύρου Κυπριανού και Γλαύκου Κληρίδη.

Σύμφωνα με την απολογία Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης, όντας εν ενεργεία Υπουργός, μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα και επιταγές, που προέρχονταν από έμπορο όπλων. Ο κ. Μιχαηλίδης διέψευσε τους ισχυρισμούς και κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Ζήγρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα