Οικολόγοι : Εκδικητική η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Σ. Κασίνη

15:05 25/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πράξη “αντεκδίκησης και ρεβανσισμού” θεωρεί το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του Διευθυντή Ενέργειας για θέματα υδρογονανθράκων και δεν αποδέχεται την αντικατάστασή του από την ίδια την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε πως παρά τις διαφωνίες που το Κίνημα είχε με τις απόψεις του Διευθυντή Ενέργειας, Σόλωνα Κασίνη, γύρω από διάφορα θέματα ενέργειας, ”δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ότι τον κ. Κασίνη θα αντικαταστήσει η Υπουργός

Εμπορίου”.

”Θεωρούμε την ενέργεια της Υπουργού, να αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες για τα θέματα των υδρογονανθράκων από τον κ. Κασίνη, ως μια πράξη αντεκδίκησης και ρεβανσισμού”, είπε η κ. Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι ”δεν μπορεί και δεν πρέπει η κ. Υπουργός να συμπεριφέρεται κατά τρόπο αντιεπιστημονικό και απόλυτο, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα”.

Αναφέροντας ότι ”οι εμπειρίες και οι γνώσεις του κ. Κασίνη είναι χρήσιμες, όπως βεβαίως και πολλών άλλων ειδικών”, το Κίνημα, είπε, θεωρεί ότι η Υπουργός Εμπορίου οφείλει να σεβαστεί και να αξιοποιήσει κάθε βοήθεια ενώ υπενθύμισε την πρόταση του Κινήματος για δημιουργία Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής, με καθοριστική εξουσία σε θέματα διαμόρφωσης της ενεργειακής πολιτικής της Κύπρου.

Τέλος, η κ. Παναγιώτου εξέφρασε την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια του Κινήματος για το γεγονός ότι μετά την αρχική διαρροή της πληροφορίας για δημιουργία ”δεξαμενής σκέψης”, δεν έγινε καμία άλλη ενέργεια προς υλοποίηση της ”ούτως ή άλλως ελλιπούς αυτής απόφασης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα