Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Κυβέρνησης με εργοδοτικές οργανώσεις

20:23 14/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις στο Προεδρικό, στα πλαίσια του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είπε ότι αυτή διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε επίσης ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμός και ως προς το ζήτημα της ΑΤΑ

και είπε ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα τις θέσεις τους.

Στις δικές τους δηλώσεις, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης ανέφεραν ότι υπέβαλλαν στην Κυβέρνηση τη θέση της εργοδοτικής πλευράς για την ΑΤΑ, για παγοποίησή της όσο διαρκεί το μνημόνιο και στη συνέχεια να γίνεται σύνδεση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής με την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη.

Επίσης εισηγήθηκαν όπως η Κυβέρνηση συμπεριλάβει στις αντιπροτάσεις της προς την Τρόικα πρόταση για κονδύλι 1-2 δις ευρώ, το οποίο θα διατεθεί προς όφελος της ανάπτυξης.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις είπαν επίσης ότι είναι πιθανόν να είναι έτοιμες να αποστείλουν αύριο τις προτάσεις τους στην Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα