Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΝΔ

08:02 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Τη Δευτέρα, όλη η Ελλάδα γυρίζει σελίδα!» διεμήνυσε ανοίγοντας την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, στο Ζάππειο, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς.

«Η νίκη μας δεν είναι νίκη ενός κόμματος. Είναι η ελπίδα που νικάει την απελπισία. Είναι η ενότητα που νικάει το διχασμό. Είναι η πίστη στην Ελλάδα

και τους Έλληνες, που νικάει τη μοιρολατρία» ανέφερε ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» και προσάπτοντας στα άλλα κόμματα ότι «ασχολούνται με το χθες. Καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον. Κάποιοι ζητάνε, εδώ κι εκεί, συγγνώμη για τα λάθη τους. Όμως… επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη! Και διχάζουν το λαό για το χθες…».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμερίζει το χθες χωρίς να το ξεχνά αλλά δίνει μεγαλύτερο βάρος στο αύριο: «Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή: Για να τα αλλάξουμε όλα! Και γι’ αυτό πανικοβάλλονται όλοι εκείνοι που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε!»

«Δύο χρόνια τώρα, δύο αντιπάλους είχα, συνέχισε ο κ. Σαμαράς: — Το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε μαγαζιά, έβαλε λουκέτα, έριξε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.– Και την Αριστερά, που έδιωχνε επενδύσεις, έδιωχνε τουρίστες, έκλεινε επιχειρήσεις, χάιδευε κουκουλοφόρους. Το πρώτο, το παλεύω ζητώντας πιεστικά από την πρώτη στιγμή μέτρα Ανάπτυξης, πιέζοντας για μέτρα Ανάπτυξης. Και ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση. Το δεύτερο, το παλεύω ζητώντας ολοκληρωμένη πολιτική Ασφάλειας για τους πολίτες και ολοκληρωμένη πολιτική για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι όταν ο ίδιος μιλούσε για ανάπτυξη, κανένας δεν τον άκουγε αλλά «Τώρα όλοι μιλάνε για μέτρα ανάπτυξης. Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και τώρα μόνο κατάλαβε ο κ. Βενιζέλος, ότι η Ευρώπη «είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση». Και συνέχισε λέγοντας ότι και στο ζήτημα της ασφάλειας, κανείς δεν ήθελε ν’ ακούσει «ούτε τη λέξη λαθρομετανάστες» για να αναρωτηθεί: «Ποιος θέλετε να κυβερνήσει από τη Δευτέρα; — Εμείς που από την αρχή ζητήσαμε να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση; Εμείς που δεσμευτήκαμε να τον καταργήσουμε από αύριο; — Ή εκείνοι που ανέχθηκαν τους λαθρομετανάστες, τους κάλυψαν και κάποια στιγμή προσπάθησαν να τους νομιμοποιήσουν;»

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ολέθρια» την επιλογή Παπανδρέου, για δημοψήφισμα, υπογραμμίζοντας ότι «απομόνωσε» την Ελλάδα από την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι έπρεπε να αποτρέψουμε την απομόνωση της χώρας και «έπρεπε να απομακρύνουμε το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Παπανδρέου έφυγε. Τώρα ήλθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ!»

«Το Σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι απλό. Πέντε λέξεις μόνο: Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Ανάπτυξη, Ασφάλεια. » σημείωσε ο κ. Σαμαράς, που σημείωσε ότι «κάποιοι πιέζουν να «συγκυβερνήσουμε» με το ΠΑΣΟΚ. Κι όσο εμείς εξηγούμε γιατί δεν θέλουμε, τόσο εκείνοι επιμένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα