Ομήρου: Δεν τίθεται θέμα παράλληλων διαπραγματεύσεων για τις προεδρικές

18:17 16/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν τίθεται θέμα παράλληλων διαπραγματεύσεων όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου σχολίαζε τις εξελίξεις αναφορικά με τις διεργασίες των πολιτικών κομμάτων στο περιθώριο της 1ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, στα πλαίσια της οποίας διεξάγονται εκλογές για τις 11 θέσεις

του Πολιτικού Γραφείου.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η ΕΔΕΚ παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στο στόχο που καθορίσαμε εξ αρχής», ανέφερε, «δηλαδή, την ανίχνευση και την κατάληξη σε προγραμματικές συγκλίσεις των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου – πράγμα που έχει ήδη επιτευχθεί με την προγραμματική διακήρυξη – και την κατάληξη σε ένα πρόσωπο – φορέα που θα εκφράσει αξιόπιστα, φερέγγυα και νικηφόρα, όπως πιστεύουμε, αυτή την εναλλακτική πρόταση εξουσίας».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω να υπογραμμίσω πως σε ό,τι αφορά την προγραμματική διακήρυξη, θεωρούμε ότι υπάρχει απόλυτη δέσμευση της ΕΔΕΚ και αυτό θεωρούμε πρέπει να καλύψει όλους».

Το δεύτερο, είπε, «είναι ότι δεν διεξάγουμε παράλληλες διαπραγματεύσεις». Εξήγησε ότι «επιδιώκουμε να ολοκληρώσουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ή εν πάση περιπτώσει μέχρι τέλος Μαΐου αυτή την προσπάθεια με την κατάληξη και στο πρόσωπο φορέα και συνεπώς δεν θεωρούμε ότι δεν τίθεται θέμα παράλληλων διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι «ασφαλώς όπως είναι γνωστό συναντηθήκαμε με το Δημοκρατικό Συναγερμό, θα συναντηθούμε και με το ΑΚΕΛ γιατί θεωρούμε ανορθόδοξο να μην μπορούμε να διαλεγόμαστε και να διαβουλευόμαστε οι πολιτικές δυνάμεις». Αυτό, ανέφερε, «επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός και η πολιτική κουλτούρα στην οποία εμείς πιστεύουμε».

«Ομως, καθιστώ σαφές ότι καθ’ όσον μας αφορά δεν πρόκειται να μπούμε σε λογική παράλληλων διαπραγματεύσεων», είπε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, «στόχος μας είναι να καταλήξουμε στον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο».

Αυτή η πρόταση, ανέφερε, «απευθύνεται προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις», προσθέτοντας ότι «έχω πει κατ’ επανάληψη ότι πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την κρίσιμη εθνική, πολιτική, κοινωνική συγκυρία, εκ του χαρακτήρος και εκ της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, αυτός ο ενδιάμεσος πολιτικός χώρος έχει μια αυξημένη ευθύνη να καταθέσει και τις προτάσεις και το πρόσωπο, χωρίς να επιδεικνύω ασέβεια προς οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα και χωρίς να εκπέμπω οποιαδήποτε πατερναλιστική αντίληψη».

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επιλέγουν σήμερα με μυστική ψηφοφορία τα 11 μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος, από ψηφοδέλτιο 26 υποψηφίων.

Υποψήφιοι για το Πολιτικό Γραφείο είναι με αλφαβητική σειρά οι Ανδρέου Μάριος, Βασιλειάδου Μαρία, Γιασεμίδης Τάσος, Διομήδους Διομήδης, Ηλιοφώτου Σάββας, Θεοδώρου Μαρίνος, Κουταλιανός Αντώνης, Λευκαρίτης Χριστόδουλος, Λούβαρης Ιωάννης, Λουκά Δώρος, Μαυρομμάτη Λουϊζα, Μυριάνθους Ηλίας, Νικολάου Γιώργος, Οδυσσέως Ανδρειανή, Περικλέους Ελενα, Πολυδώρου Μάριος,

Keywords
Τυχαία Θέματα