Ομήρου: Να αναλυθούν τα αίτια της τουρκικής επιθετικότητας

19:57 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε σήμερα ότι «σε στιγμές κρίσιμες για το εθνικό μας μέλλον, που αμφισβητείται και απειλείται άμεσα από την Τουρκία, δεν είναι δυνατό να περιοριζόμαστε στην υπογράμμιση ηρωικών θυσιών και των φρικτών εγκλημάτων της Τουρκικής βαρβαρότητας».

«Οφείλουμε να διαρρήξουμε την επιφάνεια, να αναλύσουμε τα γενεσιουργά αίτια της τουρκικής επιθετικότητας, αρπακτικότητας και εγκληματικότητας, να θέσουμε το δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, για τη φύση, το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία

του τουρκικού κράτους και των συμπεριφορών του», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής σε εκδήλωση της Επιτροπής Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «θέλουμε να το διευκρινίσουμε με σαφήνεια, δεν θέλουμε να μας χωρίζει τίποτα από τον τουρκικό λαό, δεν επιδιώκουμε την αντιπαλότητα μαζί του αλλά αντίθετα, θα θέλαμε σχέσεις καλής γειτονίας μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «η πικρή ιστορική αλήθεια διδάσκει ότι οι εκάστοτε κυρίαρχες ηγετικές του ομάδες συμπεριφέρθηκαν με διαθέσεις αρπακτικές, τυραννικές, επεκτατικές και σκοταδιστικές ενώ θύμα αυτής της πρακτικής υπήρξε ακόμα και ο ίδιος ο τουρκικός λαός».

«Αν θέλουμε λοιπόν να μην είμαστε αθεράπευτα αφελείς, θα πρέπει να διαγνώσουμε την αλήθεια με ιστορική τεκμηρίωση», είπε ο κ. Ομήρου.

Πρόσθεσε ότι «σε ένα ποίημα του ο Βίκτωρ Ουγκώ, δίνοντας το στίγμα της διαχρονικής συμπεριφοράς των Τούρκων, γράφει: ‘Τούρκοι διαβήκαν – Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα…’».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «με τη γενοκτονία 1.500.000 Αρμενίων το 1915, ο Υπουργός Εσωτερικών και τότε υπεύθυνος της επιχείρησης, θα δηλώσει κυνικά στο Γερμανό πρεσβευτή στην Τουρκία ότι το αρμενικό ζήτημα δεν υπάρχει πια και πως ‘ό,τι δεν έκαναν οι Σουλτάνοι μέσα σε τριάντα χρόνια, το κατόρθωσα εγώ μέσα σε λίγους μήνες’».

Οπως είπε ο κ. Ομήρου, «την ίδια τύχη με τους Αρμένιους επιφυλάσσουν οι Νεότουρκοι και στα εκατομμύρια Ελλήνων που ύστερα από αιώνων καταπίεση, διώξεις, σφαγές και συστηματικό εξισλαμισμό διατηρούσαν την ελληνική εθνική συνείδηση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «μετά την καταστροφή του 1922 οι Τούρκοι προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης για εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού με τη μέθοδο των σφαγών και του βίαιου εκτοπισμού».

Τόνισε ότι «η κατ’ εξακολούθησιν εγκληματική συμπεριφορά του τουρκικού κράτους θα συνεχιστεί με τον για δεκαετίες χρόνια στρατιωτικό αποκλεισμό του τουρκικού Κουρδιστάν, με την κατάπνιξη δεκάδων εξεγέρσεων του κουρδικού λαού και με τις συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα στρατιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την εξαφάνιση του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος του Κουρδιστάν και βέβαια με τη συνεχιζόμενη κατοχή κυπριακών εδαφών και τη σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων Κυπρίων».

Πέρα όμως, συνέχισε ο κ. Ομήρου, «από αυτές τις εξόφθαλμες επιχειρήσεις γενοκτονίας σε βάρος των Αρμενίων, των Κούρδων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Κύπρου, το τουρκικό κράτος βαρύνεται και με μια σειρά άλλε

Keywords
Τυχαία Θέματα