Ώρα για συλλογικές αποφάσεις για το θέμα του φυσικού αερίου

13:53 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι η στιγμή τώρα, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, μέσα από συλλογικές διεργασίες να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις για το φυσικό αέριο, που δεν αφορούν ούτε τη σημερινή Κυβέρνηση-σημερινές γενιές, αφορούν πολύ περισσότερο τις μελλοντικές γενιές.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, ο Υπουργός ανέφερε πως ”έχουμε ευθύνη εμείς σήμερα που διαχειριζόμαστε τα πράγματα, να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις για το φυσικό αέριο για

να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της στο μέλλον”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε πως ”ήρθε η ώρα με πολλή σοβαρότητα και συλλογικότητα, όλοι να συμβάλουμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Η σωστή κατεύθυνση, σημείωσε, ”είναι να αξιοποιήσουμε σωστά οικονομικά, πολιτικά αλλά να μην αφήσουμε πίσω και το θέμα της ασφάλειας ώστε η Κύπρος και οι επόμενες γενιές της Κύπρου να ωφεληθούν από το φυσικό πλούτο”.

Ο κ. Συλικιώτης χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον κ. Συλλούρη ως ”πάρα πολύ φιλική και εποικοδομητική”.

Οπως γνωρίζετε, σημείωσε, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας ανάλαβα να ενημερώσω όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και μέσα σε αυτά τα πλαίσια ενημέρωσα σήμερα τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ.

”Αναφέρθηκε βεβαίως στη πορεία των εξελίξεων που αφορά και τον β’ γύρο αδειοδότησης, τη συζήτηση με την Noble, τις σκέψεις, προβληματισμούς που υπάρχουν – γιατί θα γνωρίζετε ότι είμαστε σε μια διαδικασία διαμόρφωσης των απόψεων γιατί θα κάνουμε τα επόμενα βήματα με δύο στόχους”, είπε.

Ο πρώτος στόχος, είπε ο κ. Συλικιώτης, είναι η έλευση του φυσικού αερίου το συντομότερο στην Κύπρο για παραγωγή πρώτιστα φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας και ο δεύτερος, το πώς διαμορφώνουμε τις υποδομές για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων που είναι στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο Υπουργός Εμπορίου διαβεβαίωσε τέλος, ότι θα συνεχίσουν αυτές οι συζητήσεις και επαφές για το φυσικό αέριο.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του από την ενημέρωση και από τις προθέσεις του Υπουργού, όπως σημείωσε.

”Αυτό όμως και το λέω ξεκάθαρα μπροστά στον φίλο τον Νεοκλή, αυξάνει τις ευθύνες μας, της κριτικής, αν αυτά που ακούσαμε δεν εφαρμοστούν και στον σωστό χρόνο”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα