Ούτε έθεσε ούτε θέτει τον εαυτό του εκτός ΔΗΚΟ, δηλώνει ο τέως Βουλευτής Ανδρέας Αγγελίδης

18:47 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ούτε έθεσε ούτε θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος, δηλώνει με γραπτή του ανακοίνωση ο τέως Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης, απαντώντας στο ΔΗΚΟ, που ανακοίνωσε σήμερα ότι “ο κ. Αγγελίδης επέλεξε μια αυτόνομη πολιτική πορεία εκτός ΔΗΚΟ, πολύ προτού τα συλλογικά όργανα του κόμματος διαμορφώσουν την απόφαση τους για τις προεδρικές εκλογές”.

Η

σχετική δήλωση από το ΔΗΚΟ έγινε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων μετά τη σημερινή παρουσίαση στη τηλεόραση του ΡΙΚ του τέως Βουλευτή του κόμματος με την ιδιότητα “εκπροσώπου του επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα”.

“Είμαι ένα απλό μέλος του ΔΗΚΟ, έπαψα να είμαι αξιωματούχος εις το κόμμα ευσυνείδητα και έπαψα να είμαι στη διάθεση του κόμματος ως υποψήφιος για ανανέωση της θητείας μου”, δηλώνει στην απάντησή του ο κ. Αγγελίδης.

“Θεώρησα”, προσθέτει, “ότι με το να με κατονομάζουν ως ανεπίσημο ΔΗΚΟ διότι διαφωνούσα για τη συνέχιση της παραμονής του ΔΗΚΟ επί τριάμισι και κάτι έτη στη συγκυβέρνηση που έφερε, με τη δική μας ευθύνη, όλη αυτή την κατάσταση τη σημερινή της οικονομίας και τα άλλα στο Κυπριακό, νομίζω είχα κάθε δικαίωμα, με αυτή την ενσυνείδητη στάση μου, να μπορώ να ασκώ και κριτική”.

“Ναι, χρειάζεται πρώτα να αναληφθούν ευθύνες να αναγνωρισθούν οι ευθύνες για το πόσο έχουμε εμείς ως κόμμα, με τη συνδρομή μας στη συγκεκριμένη συγκυβέρνηση για τριάμισι έτη. Ναι, από την ηγεσία και την Κεντρική Επιτροπή, η οποία αποφάσισε εκείνη να παραμείνουμε γιατί το υποδείκνυε η συγκεκριμένη ηγεσία.”

“Πρέπει να πω”, δηλώνει ο κ. Αγγελίδης, “ότι συζητούσαμε και έθετα απόψεις πάνω σε μιαν έρευνα, η οποία κατέδειξε ότι λιγότεροι από το 50% του ΔΗΚΟϊκού κόσμου δεν έχουν εγκρίνει την απόφαση της πλειοψηφίας της Κεντρική Επιτροπής”.

“Άρα λοιπόν”, προσθέτει ο κ. Αγγελίδης, “δεν έθεσα ούτε θέτω τον εαυτό μου εκτός κόμματος, απλώς υποστηρίζω -όπως πάντα υποστήριζα ελεύθερα με τη δική μου γνώμη- εκείνο που έντονα αισθάνομαι βάσει του καταστατικού”.

“Εγώ”, δηλώνει ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΚΟ, “ήμουν αυτός, ο οποίος πριν 13 έτη υπέδειξα στον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού σε Γενική Συνέλευση ότι ήρθε η ώρα να παραχωρήσει σε άλλον την ηγεσία του κόμματος και εγώ ο ίδιος υποστήριξα ότι ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος εσφαλμένα αποδέχθηκε την επιδιαιτησία στη Νέα Υόρκη”.

“Άρα λοιπόν”, συνεχίζει ο κ. Αγγελίδης, “η ελευθερία της δικής μου γνώμης θα παραμείνει πάντα ακεραία και το ΔΗΚΟ ας αποφασίσει να με αποβάλει, αν νομίζει ότι μπορεί να αποβάλει πέραν του 50% των ΔΗΚΟϊκών που σήμερα δεν συμφωνούν μέσα και από αυτήν τη μελέτη μαζί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα