Εντείνονται οι προσπάθειες για προσέλκυση Κινέζων τουριστών στην Κύπρο

17:47 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την προσέλκυση 5 με 10  χιλιάδων Κινέζων τουριστών στην Κύπρο προωθούν, για την ερχόμενη άνοιξη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και ο ΚΟΤ, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν δυο βασικά προβλήματα, τα οποία αφορούν στις διαδικασίες έκδοσης βίζας και στη μη ύπαρξη απευθείας πτήσεων με την ασιατική χώρα.

Τις προοπτικές για συνεργασία και προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού στην τεράστια κινεζική αγορά συζήτησε

σήμερα, σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης με τη βοηθό κυβερνήτη της επαρχίας Χενάν της Κίνας Kong Yufang και τους συνεργάτες της.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Ορουντιώτης ανέφερε πως ενημέρωσε την κ.Yufang για την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κίνα και τις προσπάθειες του οργανισμού για προσέλκυση κινέζων τουριστών στο νησί, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές για κάτι τέτοιο είναι μεγάλες και πως, υπάρχει συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο και τουριστικούς πράκτορες, με στόχο την άφιξη στην Κύπρο, την ερχόμενη άνοιξη, 5 με 10 χιλιάδων Κινέζων τουριστών.

Υπέδειξε, ωστόσο, πως θα πρέπει να υπερπηδηθούν προβλήματα, τα οποία θέτουν και οι ίδιες οι κινεζικές αρχές ως προϋπόθεση για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο, με βασικότερα τις διαδικασίες έκδοσης βίζας σε Κινέζους που επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί, καθώς και τη μη πραγματοποίηση απευθείας αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δυο χωρών.

“Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι, από τη στιγμή που θα λυθούν αυτά τα προβλήματα, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε 5 ή 10 χιλιάδες, αλλά πολλαπλάσιους αριθμούς τουριστών από την Κίνα, γιατί οι Κινέζοι είναι άνθρωποι που τους αρέσει να επισκέπτονται ξένους χώρους και γι αυτούς η Κύπρος είναι μια χώρα η οποία προσφέρει πάρα πολλά σε αυτούς, όπως θάλασσα, ήλιο, αρχαιολογικούς χώρους, κουλτούρα, πολιτιστική κληρονομία, πράγματα για τα οποία ενδιαφέρονται ιδιαίτερα”, συμπλήρωσε.

Εντός των επόμενων ημερών, συνέχισε, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, για συζήτηση του θέματος και ιδιαίτερα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης βίζας σε Κινέζους επισκέπτες.

Μιλώντας μέσω μεταφραστή, η βοηθός κυβερνήτη της επαρχίας Χενάν ανέφερε πως η σημερινή συζήτηση αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και δημιουργίας νέων ευκαιριών συνεργασίας σε θέματα τουρισμού.

” Έχουμε συζητήσει σε βάθος για το πώς θα επιλύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν και νομίζω ότι εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε”, είπε η κ.Yufang, προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση “περισσότεροι τουρίστες από την Κίνα και ιδιαίτερα την Επαρχία Χενάν θα έρθουν στην Κύπρο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα