Η ΠΑΣΥΔΥ θεωρεί το υπό κατασκευή πακέτο μέτρων ως αντεργατικό

17:37 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ δηλώνει απερίφραστα ότι θεωρεί το υπό κατασκευή πακέτο μέτρων ως αντεργατικό, αντιαναπτυξιακό και σφαγιαστικό για τους και ιδιαίτερα για τους μισθωτούς του δημοσίου, αφού οι νέες επαχθέστατες προτεινόμενες περικοπές στα εισοδήματα τους έρχονται να προστεθούν στις προγενέστερες βαρύτατες απώλειες στις απολαβές τους.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή σημερινή συνεδρία, η οποία εξέτασε το υπό κατασκευή πακέτο μέτρων που σχεδιάζεται από τον Υπουργό Οικονομικών ως αντιπρόταση στις προτάσεις της Τρόικα

για τη σύναψη δανείου μετά την αίτηση της Κύπρου, η ΠΑΣΥΔΥ επισημαίνει ότι στις χώρες, όπου εφαρμόστηκαν παρόμοια μέτρα λιτότητας αυτά δεν οδήγησαν σε έξοδο από την κρίση, αλλά αντίθετα οδήγησαν σε συρρίκνωση της ανάπτυξης, σε μείωση των εσόδων του κράτους και σε αύξηση των ελλειμμάτων.

Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την πικρία της για το ότι οι μισθωτοί τελούν υπό διωγμό και αποτελούν μόνιμο εύκολο στόχο και δήλωσε την αποφασιστικότητα της να μην επιτρέψει πλέον συνέχιση της απαράδεκτης αυτής τακτικής και πρακτικής.

«Κατά πόσο είναι λογικό», διερωτάται η ΠΑΣΥΔΥ, «να τίθεται συνεχώς το θέμα της κατάργησης του 13ου μισθού, ενώ δεν τίθεται καθόλου θέμα για κατάργηση της 13ης και 14ης πληρωμής όλων των επιδομάτων».

Τέλος, η ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει στη σύγκληση των διευρυμένων συλλογικών της σωμάτων, για εκτίμηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων για προώθηση των επιβαλλόμενων μέτρων αντίδρασης ανάλογα με τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα