Πάφος : Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017

15:05 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Οι καινοτόμες ιδέες και οι πρωτότυπες εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα για την υποψηφιότητα της Πάφου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017, είναι αυτές που κάνουν τον Δήμαρχο και τον Δήμο της πόλης να αισιοδοξούν για το τελικό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του κατά την υποβολή, σήμερα, της πρότασης της Πάφου στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Σάββας Βέργας είπε ότι «έχουμε προχωρήσει και έχουμε υποβάλει μια πρόταση καινοτόμα, πρωτότυπη, πάρα πολύ περιεκτική, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της

δικής μας της πόλης, την ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχαία μας κληρονομιά και σήμερα αισθανόμαστε αισιοδοξία ότι η πόλη μας μπορεί να πάρει αυτόν τον τίτλο και να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει».

Ο κ. Βέργας ανέφερε ότι αν η Πάφος καταφέρει να πάρει τον τίτλο, θα αξιοποιήσει τις υπόλοιπες πόλεις και τις υπόλοιπες περιοχές, ενώ θα υποστηρίξει την πόλη που θα πάρει τον τίτλο σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει η Πάφος.

«Ολοι οι δημότες μας και συνεπαρχιώτες μας αισθάνονται πάρα πολύ έτοιμοι για να προσφέρουν και αυτοί με τη δική τους τη σειρά την προσπάθεια αυτή για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα όραμα, μια μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες συλλογικά, συναινετικά και ενωμένοι για αυτό το σκοπό», είπε.

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που προτείνει η Πάφος και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, ο κ. Βέργας είπε ότι το ξεχωριστό της Πάφου είναι η αρχαία κληρονομιά της, το μεγάλο αρχαιολογικό πάρκο και η ιστορία που έχει η πόλη. «Το ότι έχουμε κρατήσει τα χαρακτηριστικά της, κυρίως το κέντρο της πόλης, αλλά και η παραγωγή πολιτισμού που έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι τα μεγάλα ατού της Πάφου», πρόσθεσε.

Ο κ. Βέργας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του γιατί έχουν προχωρήσει σε πολύ καινοτόμες ιδέες και πρωτότυπες εκδηλώσεις. «Μπορεί να είμαστε μια μικρή πόλη αλλά έχουμε προτάξει πολύ πρωτότυπες, πολύ καινοτόμες ιδέες που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η αρμόδια επιτροπή θα δώσει το δικαίωμα να προχωρήσει η πόλη μας στην επόμενη φάση και στο τέλος της ημέρας να πάρουμε τον τίτλο», κατέληξε.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού συνεχάρη το Δήμο Πάφου για την πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον που έχει δείξει να υποβάλει υποψηφιότητα για το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017. «Είναι ένας πολύ ωραίος και σημαντικός θεσμός που δίδει την ευκαιρία στους Δήμους της ΕΕ να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα το οποίο έχει στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών τους και να πάρουν και κάποια χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους», είπε.

Η κ. Στυλιανού είπε ότι εξετάζοντας τη διαδικασία και τον όλο θεσμό φαίνεται καθαρά ότι η ωφέλεια δεν είναι μόνο στο Δήμο που θα πάρει το χρίσμα αλλά είναι η όλη η διαδικασία που είναι πολύ χρήσιμη, «γιατί η πόλη που ενδιαφέρεται κινητοποιεί το δυναμικό της και αναλογίζεται πώς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της πόλης σε ένα μακροπρόθεσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα