Παράνομη κατοχή φυτοφαρμάκων από τα κατεχόμενα διερευνά η Αστυνομία

17:42 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Από τα κατεχόμενα από τις μέχρι τώρα εξετάσεις φαίνεται ότι έχουν εισέλθει στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας οι διάφορες συσκευασίες φυτοφαρμάκων και προς διερεύνηση της υπόθεσης 50χρονος άνδρας τελεί υπό κράτηση, δήλωσε τη Δευτέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «σήμερα, Δευτέρα, μεταξύ των ωρών 04.30 και 09.00 διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σχετικά με την παράνομη κατοχή, μεταφορά και διακίνηση φυτοφαρμάκων».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «στην επιχείρηση η οποία έγινε στις Επαρχίες

Λευκωσίας και Μόρφου έλαβαν μέρος μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και το Τμήμα Γεωργίας».

Στο πλαίσιο της έρευνας, είπε ο κ. Αγγελίδης, «έγιναν συνολικά 19 έρευνες σε διάφορα υποστατικά και σε μία περίπτωση εντοπίστηκαν 18 συσκευασίες σε υποστατικό στον Αστρομερίτη, το οποίο ανήκει σε 50χρονο οι οποίες συσκευασίες περιείχαν σε υγρή και ξηρή μορφή φυτοφάρμακα και συγκεκριμένα εντομοκτόνα και άλλα υλικά».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι στο ίδιο υποστατικό «εντοπίστηκαν, επίσης, 21 συσκευασίες άγνωστης μορφής και δράσης και 16 άδειες χρησιμοποιημένες συσκευασίες τα οποία παραλήφθηκαν, όλα, για εξετάσεις».

Στο ίδιο υποστατικό στον Αστρομερίτη εντοπίστηκε αλλοδαπή η οποία, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, «βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθηκε ενώ εντοπίστηκε και ένα αεροβόλο για το οποίο φαίνεται να μην υπήρχαν οι σχετικές άδειες».

Βάσει των πιο πάνω στοιχείων, «ο 50χρονος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα και ανακρινόμενος δεν έδωσε οποιεσδήποτε εξηγήσεις», σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «σε μια δεύτερη περίπτωση, σε υποστατικό 53χρονου, εντοπίστηκε μία συσκευασία δραστικής ουσίας η οποία και παραλήφθηκε για εξετάσεις».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «από τις μέχρι τώρα εξετάσεις φαίνεται ότι τα ανευρεθέντα εισήλθαν από τα κατεχόμενα και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω του ότι δεν επιθεωρήθηκαν από τις Αρχές της Δημοκρατίας όσον αφορά το τι περιέχουν».

Για τα συγκεκριμένα ανευρεθέντα, είπε ο κ. Αγγελίδης, «υπάρχει σχετική Νομοθεσία του 2011 που αφορά τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα βάσει της οποίας υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση που έγινε σήμερα».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «οι εξετάσεις, πέραν της προώθησης των συγκεκριμένων συσκευασιών που θα προωθηθούν άμεσα για εξέταση, θα προχωρήσουν για εντοπισμό και άλλων μαρτυριών για ολοκλήρωση της υπόθεσης και για το κατά πόσον διαπράττονται οποιαδήποτε άλλα αδικήματα εκτός από αυτά που εμπίπτουν στην σχετική Νομοθεσία».

Τροχαία αδικήματα και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
———————————————————-

Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι σε θέματα Τροχαίας αναπτύχθηκε «πλήρης δραστηριότητα από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα και στα πλαίσια αυτά είχαν γίνει 223 καταγγελίες για θέματα αλκοόλης από πλευράς του Τμ

Keywords
Τυχαία Θέματα