Παρέμβαση Ομήρου για ΚΕΠΑΑ στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της ΕΕ

19:22 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Λ. Ομήρου συμμετέχει στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία συνεχίζεται στην Βαρσοβία.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση του θέματος του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας ο κ. Ομήρου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες που κατέβαλε το Πολωνικό Κοινοβούλιο για την επίτευξη συμφωνίας σε ότι αφορά στο

θέμα της νέας Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, αλλά και για τις απόψεις οι οποίες εκφράστηκαν από τα εθνικά κοινοβούλια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη λειτουργίας της νέας Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Τόνισε δε, ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία το ταχύτερο, επί των εναπομεινάντων ουσιαστικών θεμάτων που την αφορούν, γεγονός το οποίο, όπως ανάφερε, θα επιτρέψει τη συνέχιση της άσκησης του αναγκαίου διακοινοβουλευτικού ελέγχου στο συγκεκριμένο τομέα, μετά τον τερματισμό της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα