Παρέμβαση Συλλούρη στην COSAC υπέρ της ανάπτυξης

18:02 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης δεν θα ξεπεραστούν μόνο με δημοσιονομικά μέτρα και μειώσεις ελλειμμάτων, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής και Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, και υπέδειξε ότι αναγκαίο να δοθεί άμεσα ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη, γι’ αυτό και απαιτείται η ανάλογη δράση.

Ο κ. Συλλούρης μιλούσε ενώπιον της 47ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (COSAC) της οποίας οι εργασίες

ολοκληρώνονται σήμερα στην Κοπεγχάγη.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη της Επιτροπής, Χρίστος Μέσης, Σοφοκλής Φυττής και Φειδίας Σαρίκας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε την ομιλία της Neelie Kroes, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου για τις ψηφιακές τεχνολογίες, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση η οποία, όπως σημείωσε, έφερε την Ευρωπαϊκή Ενωση ενώπιον πρωτόγνωρων θεσμικών διλημμάτων.

Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της στις επενδύσεις για έρευνα, στις τεχνολογίες των πληροφοριών και επικοινωνιών και στα υπολογιστικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι είναι αναγκαία η μεγιστοποίηση του κοινωνικού και οικονομικού δυναμικού των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, αφού είναι πλέον η ενδεδειγμένη οδός για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ευρωπαίων πολιτών.

Η κυπριακή Βουλή πρόκειται να φιλοξενήσει τη συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τη Διάσκεψη της ολομέλειας της COSAC που θα πραγματοποιηθούν στις 8–9 Ιουλίου και 14-16 Οκτωβρίου 2012, αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυπριακής Βουλής, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσκάλεσε τους συνέδρους να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις αυτές στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα