Το ΡΤΚ για την επέτειο του δημοψηφίσματος επί του σχεδίου Ανάν

17:12 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η 24η Απριλίου του 2004 είναι το σύμβολο της θέλησης των Τ/κ για λύση και εξύψωσε την εικόνα τους στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το ΡΤΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα κατεχόμενα με αφορμή τη σημερινή 8η επέτειο του δημοψηφίσματος, με τον κ. Γιοργκαντζίογλου να αναφέρει ότι

η λύση που μπορεί να βρεθεί με τις διαπραγματεύσεις είναι μια διζωνική, δικοινοτική με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων και τη δημιουργία μια Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου από δύο συνιστώντα κρατίδια.

Λόγω λανθασμένων χειρισμών, πρόσθεσε, έχουμε γυρίσει πίσω στην περίοδο πριν από το σχέδιο Ανάν και επέκρινε το νυν Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου ότι ακολουθεί πολιτική διαχωρισμού. Η διαδικασία κατέρρευσε, υποστήριξε ο κ. Γιοργκαντζίογλου, και αν και δεν έχει δηλωθεί επισήμως η τ/κ πλευρά θεωρείται υπεύθυνη για διαχωριστική και αδιάλλακτη πολιτική.

Ανέφερε, επίσης, ότι και η πολιτική της Τουρκίας ”ένα βήμα μπροστά” έχει καταρρεύσει.

Την περίοδο των Χριστόφια και Ταλάτ, δήλωσε, υπήρξε προσέγγιση, αλλά ο Πρόεδρος Χριστόφιας «δεν είχε το θάρρος» να ανακοινώσει την πρόοδο, που είχε επιτευχθεί, στην κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα