Περιοδεία σε Ελλάδα και Τουρκία πραγματοποιεί ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ

17:02 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία πραγματοποιεί ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η περιοδεία του Αμερικανού αξιωματούχου ξεκίνησε χτες και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην Αθήνα ο κ. Γκόρντον θα υπογραμμίσει, κατά τις συναντήσεις του με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους,

την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθεί ένα μέλλον ευημερίας για τον ελληνικό λαό.

Επίσης, τονίζεται ότι ο κ. Γκόρντον θα συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και δεξαμενών σκέψης.

Στις 29 Ιουλίου, ο κ. Γκόρντον θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσει διμερή και διεθνή θέματα.

Ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επίσης θα παραστεί σε δείπνο του Δήμου στην περιοχή Uskudar.

Keywords
Τυχαία Θέματα