ΠΟΑΣ: Η Πρωτομαγιά δείχνει το δρόμο

09:51 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) σε ανακοίνωσή της με την ευκαιρία της 1ης του Μάη αναφέρει πως «είναι φανερό ότι βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι σε νέο κύκλο αποκοπών των ωφελημάτων των εργαζομένων και διαπιστώνουμε ότι μόλις παρουσιαστεί πρόβλημα στην οικονομία, Κυβέρνηση και εργοδότες στρέφονται και πάλι προς την πλευρά των εργαζομένων».

Η ΠΟΑΣ αναφέρεται σε πληροφορίες για πρόσθετες αποκοπές από πλευράς Κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «πέραν των νομοθετημάτων που επέβαλαν την μείωση των απολαβών και άλλων ωφελημάτων οι εργοδότες βρήκαν την ευκαιρία,

επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και προχωρούν σε επιπρόσθετες μειώσεις των απολαβών και άλλων ωφελημάτων των εργαζομένων».

Σημειώνει περαιτέρω ότι «η 1η του Μάη και οι εξελίξεις που ακολούθησαν σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θέματα, στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες μας πείθουν ότι τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες και θυσίες».

Η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι «σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται αντιμέτωπο με την παγκόσμια οικονομική κρίση, στο όνομα της οποίας κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για να πλήξουν τα εργασιακά θέματα και την κατάργηση των διαδικασιών».

Οι εργαζόμενοι, προσθέτει, είχαν επανειλημμένα διακηρύξει ότι ήσαν έτοιμοι να συνεισφέρουν για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αυτή η συνεισφορά να προέλθει μετά από ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο και όχι με νομοθετική ρύθμιση».

«Η εργατική Πρωτομαγιά μας δείχνει τον δρόμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα